Frank Sinatra se je s svojim prijetnim ležernim petjem in pretanjenim občutkom za sving uveljavil kot ena osrednjih osebnosti zabavne glasbe. Foto: EPA
Frank Sinatra se je s svojim prijetnim ležernim petjem in pretanjenim občutkom za sving uveljavil kot ena osrednjih osebnosti zabavne glasbe. Foto: EPA

Dražbena hiša SS Auction je pretekli konec tedna prodala pohištvo iz glasbenikovega apartmaja v nekdanjem hotelu in igralnici Golden Nugget v New Jerseyju. Več kot 6000 kvadratnih metrov veliko stanovanje je za pevsko legendo opremil nepremičninski mogotec in lastnik razkošnega hotela Steve Wynn. Hotel je bil odprt decembra 1980, Sinatra pa je tam pel več let. "Hotelska soba" je bila namenjena izključno Franku Sinatri, je za CNN povedal David Berenblit, vodja trženja v dražbeni hiši.

Italijansko marmornato stranišče je bilo na dražbi zelo iskano. Eno so prodali za 1800 dolarjev, tisto s pozlačenim pokrovom pa za dobrih 4000. Se vam zdi veliko za stranišče? Novo marmornato stranišče, podobno Sinatrovi, bi stalo približno 27.000 dolarjev, je povedal Berenblit.

Stranišči nista bili edini, ki sta v dražbeno blagajno prinesli velike zneske. Sinatrov otroški klavir je bil prodan za 7000 dolarjev, njegova ura znamke Ferdinand Berthoud pa za visokih 13.000 dolarjev. Najbolje prodan je bil podpisan vodnjak Enid Yandell, za katerega je kupec odštel kar 33.000 dolarjev.

Tudi kupci z majhnim proračunom so lahko izkusili košček umetnikovega luksuznega življenja. Nekaj njegovih otomanov je bilo prodanih za 100 dolarjev.

Čeprav je Sinatra umrl leta 1998, si številni njegovi oboževalci še vedno želijo del njegove zapuščine okoli 22 let pozneje, saj je bilo na dražbi prodanih vseh 197 predmetov.