Leta 2010 je televizijska hiša TLC o dvojčkih posnela dokumentarni film. Foto: AP Images
Leta 2010 je televizijska hiša TLC o dvojčkih posnela dokumentarni film. Foto: AP Images

Siamska dvojčka Galyon iz Beavercreeka v Ohiu sta se leta 1951 rodila združena na trebuhu. Zdravniki so staršema pojasnili, da bosta vse življenje ostala združena, saj si delita pomembne vitalne organe in ju zato ne morejo ločiti. Zraščena sta bila od prsnice do dimelj z obrazom drug proti drugemu.

Že kot otroka sta sodelovala v očetovih cirkuških predstavah, pozneje pa se s tem preživljala in pomagala družini pri finančnih težavah. Želela sta se pridružiti tudi ameriški vojski, vendar sta bila zaradi zdravstvenega stanja prepoznana kot nekompetentna za opravljanje vojaških dolžnosti. Vedno sta vztrajala, da sta živela "dobro življenje". Leta 1991 sta se zaradi zdravstvenih težav upokojila in preselila k staršem v Dayton. Celotna daytonska skupnost je takrat zbirala sredstva, da bi pomagala pri obnovi doma, ki bi bil prilagojen njunim potrebam.

Nikoli se nista poročila. Večinoma je bil Donnie tisti, ki je kuhal, pomival posodo in pral perilo, medtem ko je Ronnie čistil stanovanjske prostore in govoril z mediji, poroča MLive. Na volitvah sta lahko oddala dva glasova, imela sta dve številki socialnega zavarovanja, a potovala sta samo z enim potnim listom.

Brata Galyton sta umrla v hospicu v Daytonu, je povedal njun brat Jim in dodal, da je bila njuna smrt posledica naravnih vzrokov.