Šankar Kurhade s svojo zlato masko. Foto: Reuters
Šankar Kurhade s svojo zlato masko. Foto: Reuters

48-letni Šankar Kurhade iz indijske zvezne države Maharaštra je bil prepričan, da navadna maska ne odseva dovolj njegove življenjske ravni, zato je našel način, da se že na daleč vidi, kako bogat je: pri lokalnem zlatarju je naročil masko iz čistega zlata.

"Vprašal sem ga, ali bi kaj takega lahko izdelal, in je rekel, da lahko. Končana je bila v osmih dneh," se je pohvalil v pogovoru za Reuters. Nevsakdanja obrazna zaščita tehta okoli 50 gramov, je pojasnil in dodal, da ga je stala, preračunano, dobrih 3.400 evrov.

Na pomisleke, ali je takšna maska tudi učinkovita, samozavestno odgovarja, da je in da ga popolnoma zaščiti pred novim koronavirusom. Pomislil je namreč na vse, tudi na to, kako bi z masko lahko dihal. Zato je zlatar v masko naredil drobne luknjice, skozi katere prehaja zrak, je še pojasnil.

Maharaštra je zvezna država z največ okužbami z novim koronavirusom v Indiji – v drugi najbolj naseljeni državi so jih tako našteli več kot 230.000 (umrlo je približno 10.000 ljudi), od tega dobro polovico v Mumbaju in predmestjih, kjer živi okoli 26 milijonov prebivalcev.

Foto: Reuters
Foto: Reuters