Ga imate dovolj? Ali preveč? Foto: Reuters/EPA
Ga imate dovolj? Ali preveč? Foto: Reuters/EPA

Poročali smo že, da je ena tistih dobrin, s katero se ljudje v času pandemije novega koronavirusa po pretežnem delu sveta najmnožičneje zalagajo, ravno toaletni papir, zaradi njegovega pomanjkanja pa so celo izbruhnili spori med kupci.

"Prosim, ustavite hrčkarje," so ob tem zapisali na spletni strani. Foto: Uradna stran

Nemška spletna stran Blitzrechner, ki že sicer ponuja izračune praktično vsega (od tega, koliko mesa pojeste, do tega, kdaj imate rok poroda), se je problematike domnevnega pomanjkanja toaletnega papirja lotila po svoje: izdelala je kalkulator, ki izračuna, koliko rolic dejansko potrebujete za npr. 14-dnevno osamitev.

Za izračun je treba vnesti število dnevnih obiskov stranišča, poljubno lahko navedete še, koliko listkov porabite ob enem brisanju in kolikokrat se obrišete, pa tudi, koliko ljudi šteje vaše gospodinjstvo.

Sodeč po statistiki, bi moral zavoj 10 rolic posamezniku (če gre na stranišče povprečno trikrat na dan in ob tem porabi povprečno količino papirja) zadostovali za ... 53 dni. Kar je 39 dni dlje, kolikor naj bi trajala priporočena karantena, so ob tem zapisali na spletni strani, ki se označuje za največji nemški portal "za vsakodnevna vprašanja".