Lolito je Draga zmešala v ročnem mešalniku in uporabila šest različnih sestavin, vse drugo ostaja skrivnost. Foto: TV Slovenija
Lolito je Draga zmešala v ročnem mešalniku in uporabila šest različnih sestavin, vse drugo ostaja skrivnost. Foto: TV Slovenija

after dinner prepričala njena stvaritev z imenom Lolita.

Koktajl, s katerim je Draga Kepeš prepričala mednarodno žirijo, je dobil ime po zapeljivki iz istoimenskega romana Vladimirja Nabokova. "Sem naredila eno tako kreacijo, ki je pitna in všečna in moškim in ženskam. Sem zelo ponosna na to, kar sem naredila," je povedala Kepeševa ob prihodu v Slovenijo.

Draga Kepeš je barmanka že več kot 20 let. V društvu barmanov Slovenije se že vrsto let redno udeležuje tekmovanj. Na svetovnem prvenstvu je bila prva ženska predstavnica, ki je s svojim koktajlom zastopala Slovenijo v kategoriji klasične priprave koktajlov. Za najbolje pripravljeni koktajl je tekmovala z okoli 500 drugimi barmani iz 63 držav članic mednarodne barske organizacije IBA.

Tekmovanje je sestavljeno iz dveh kategorij, to sta atraktivna priprava koktajlov, v kateri tekmovalci med pripravo izvajajo razne trike in zabavajo občinstvo, in klasična kategorija priprave koktajlov, ki ima nekaj podkategorij: aperitivi, koktajli, ki vsebujejo penino, pa tudi kategoriji long drink in after dinner, v kateri je tekmovala tudi slovenska predstavnica.

Pri svojem delu Kepeševa ostaja klasik, s steklenicami in kozarci ne žonglira: "Na koncu koncev je tudi koktajl ocenjen, ker ne glede na to, koliko steklenic vržete, morate stranki narediti dober koktajl."

Slovenska barmanka tretja na svetu
Slovenska barmanka tretja na svetu