Prekomerna telesna teža je Big Mika spravila iz zapora. Foto: EPA
Prekomerna telesna teža je Big Mika spravila iz zapora. Foto: EPA

Michela Lapointeja, bolj znanega pod vzdevkom Big Mike, so septembra leta 2006 aretirali, maja letos pa obsodili na pet let zaporne kazni.

Ko so ga pripeljali v njegovo celico, kjer naj bi živel med prestajanjem svoje kazni, so se hitro pokazale težave - Lapointe namreč tehta kar 205 kilogramov, zaradi česar ni mogel sesti na običajni stol, veliko težav pa je imel tudi med spanjem, saj je bil 30 centimetrov širši od postelje.

V uradni izvjavi ob njegovi izpustitvi je bilo med drugim tudi zapisano: "Pridržani ste bili več kot 25 mesecev, zaradi vašega zdravja pa so bile za vas razmere za bivanje v zaporu zelo slabe."

Neprimerni tudi ostali zapori
Sprva so želeli zaporniški uradniki Lapointeja premestiti v kakšen drug zapor, a so jih povsod zavrnili, češ da nimajo primernih kapacitet. Oblastem ni zato ostalo nič drugega, kot da ga izpustijo.

"Imel bom normalno posteljo, končno pa se bom lahko tudi normalno usedel na stol," je bila prva izjava Big Mika po izpustu. "Želim si le običajno življenje. Res sem naredil nekaj neumnih stvari, a svoje sem odslužil."

J. R.