Twitter je bil pomembna platforma med protesti proti policijskemu nasilju v Nigeriji. Foto: Reuters
Twitter je bil pomembna platforma med protesti proti policijskemu nasilju v Nigeriji. Foto: Reuters

Odločitev je bila sprejeta le nekaj dni po tem, ko je bil zapis predsednika Nigerije Muhamaduja Buharija na Twitterju odstranjen zaradi kršenja pravil omrežja.

Nigerijska vlada v svoji izjavi o odločitvi glede prepovedi tega sicer ni omenjala, je pa informacijski minister Lai Mohamed pred tem že kritiziral odstranitev predsednikovega tvita. Twitter je obtožil, da ima "dvojne standarde".

Twitter je namreč odstranil tvit 78-letnega predsednika z dne 1. junija, v katerem je omenjal nigerijsko državljansko vojno med letoma 1967 in 1970, dodal pa je, da bodo z "ljudmi, ki se danes neprimerno vedejo", govorili v "jeziku, ki ga razumejo".

Ameriški spletni velikan je odločitev nigerijske vlade označil za "globoko skrb vzbujajočo".

Vlada sicer ni podrobneje pojasnila, kako bo prepoved videti v praksi niti kako naj bi Twitter spodkopaval korporativni obstoj Nigerije.

BBC poroča, da je bila odstranitev predsednikovega tvita le zadnja kaplja čez rob. Twitter je namreč odigral pomembno vlogo med lanskimi protesti proti policijskemu nasilju.

Protesti so bili namreč večinoma organizirani prav na Twitterju, predsednik uprave tega podjetja Jack Dorsey pa je doniral sredstva eni od vodilnih skupin organizatorjev.