Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Svet - Arhiv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Španiji se obeta prva koalicijska vlada v zgodovini

Španski socialisti dosedanjega premierja Pedra Sancheza so pred dogovorom s skrajno levim Podemosom o koalicijski vladi, ki se bo osredotočila na zaposlovanje, opolnomočenje žensk in skrb za okolje.

Zaupnica vladi grškega premierja Micotakisa

Grški parlament je v ponedeljek zvečer izglasoval zaupnico novi grški vladi premierja Kiriakosa Micotakisa. Za zaupnico je glasovalo 158 poslancev, 142 jih je bilo proti.

Trump zavrnil iranske trditve o aretacijah ameriških vohunov

Ameriški predsednik Donald Trump je zanikal trditve Teherana, da so na iranskem ozemlju razbili mrežo vohunov ameriške obveščevalne agencije Cia.

Macron: 14 članic EU-ja podprlo solidarnostni mehanizem

Francoski predsednik Emmanuel Macron je sporočil, da se je okoli 14 članic Evropske unije dogovorilo o začasnem solidarnostnem mehanizmu za premestitev prebežnikov, ki sta ga predlagali Francija in Nemčija.

Izrael ruši palestinske domove v Jeruzalemu

Izrael je v vzhodnem delu Jeruzalema začel rušiti palestinske domove, ki so po njegovih trditvah zgrajeni nezakonito in predstavljajo varnostno grožnjo.

V Portoriku množični protesti proti guvernerju

V Portoriku so množice protestnikov zahtevale odstop guvernerja Ricarda Rosselloja in konec korupcije.

V napadu pred hotelom v Somaliji ubitih 17 ljudi

V bombnem napadu pred hotelom blizu mednarodnega letališča v Mogadišu je bilo ubitih najmanj 17 ljudi, 28 pa jih je bilo ranjenih.

Po več kot pol stoletja odkrili francosko podmornico

Francoska vojska je v Sredozemskem morju našla razbitine podmornice, ki je leta 1968 izginila ob obali pri Toulonu, pri tem pa je umrlo 52 ljudi.

Stranka Zelenskega bo imela večino v vrhovni radi

Stranka predsednika Volodimirja Zelenskega Služabnik naroda je zmagovalka parlamentarnih volitev v Ukrajini. Po polovici preštetih glasov projekcije kažejo, da bo osvojila tudi absolutno večino v vrhovni radi.

Pompeo pohvalil napredek Mehike pri "zajezitvi prebežnikov"

Ameriški zunanji minister Mike Pompeo se je v Ciudadu de Mexicu srečal z mehiškim kolegom Louisom Ebrardom in ocenil, da je Mehika napredovala v prizadevanjih za zajezitev prebežnikov, ki so na poti v ZDA.

Indijsko plovilo Čandrajan 2 leti proti Luni

Indija je v ponedeljek uspešno izstrelila vesoljsko plovilo Čandrajan 2 ("lunarni voz") proti Luni, potem ko so morali pred enim tednom zaradi tehničnih težav odpovedati izstrelitev.

Nemirni Hongkong: Zamaskirani neznanci napadli protestnike

Zamaskirani moški v belih majicah in oboroženi s palicami so v nedeljo zvečer na železniški postaji v okrožju Yuen Long v Hongkongu napadli ljudi, ki so se vračali s protivladnih protestov.

Umrl dolgoletni direktor IAEA-ja Jukija Amano

Generalni direktor Mednarodne agencije za jedrsko energijo (IAEA) Jukija Amano je umrl v starosti 72 let. Zaradi zdravstvenih težav je nameraval sicer predčasno odstopiti s položaja.

Japonska: zmaga vladajoče koalicije, a brez dvotretjinske večine

Vladna koalicija Liberalne demokratske stranke (LDP) japonskega premierja Šinza Abeja in stranke Komeito je slavila na nedeljskih volitvah v zgornji dom parlamenta, a ji ni uspelo osvojiti dvotretjinske večine za spremembo ustave.

"Ocean Viking" - nova reševalna ladja v Sredozemskem morju

Nevladni organizaciji Sos Mediterranee in Zdravniki brez meja (MSF) bosta sedem mesecev po koncu reševanj z ladjo Aquarius znova izvajali iskalne in reševalne akcije z novo ladjo Ocean Viking.

Hongkonški protestniki nad predstavništvo Kitajske

Hongkonški protivladni protestniki so se tokrat spravili nad zgradbo predstavništva Kitajske v delno avtonomnem mestu. Policija je posredovala s solzivcem in gumijastimi naboji.

Twitter suspendiral več iranskih tiskovnih agencij

Družbeno omrežje Twitter je "zaradi nadlegovanja bahajcev" suspendiralo uporabniške račune več iranskih tiskovnih agencij v jeziku farsi.

London po zasegu tankerja preučuje mogoče ukrepe proti Iranu

Britanska vlada po zasegu tankerja Stena Impero v Hormuški ožini preučuje različne mogoče ukrepe proti Iranu, ki je London predtem pozval, naj se vzdrži stopnjevanja napetosti.

Gasilci zajezili del obsežnih požarov na Portugalskem

Več kot tisoč gasilcev se je v osrednjem delu Portugalske bojevalo s tremi obsežnimi gozdnimi požari, zaradi katerih so evakuirali več odročnih vasi.

Vzporedni izidi kažejo na zanesljivo zmago stranke Zelenskega

Na predčasnih parlamentarnih volitvah je glede na delne vzporedne volitve po pričakovanjih slavila stranka Služabnik naroda predsednika Volodimirja Zelenskega.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...