Truplo 21-letne Izraelke, ki je bila v Avstraliji na izmenjavi, so v četrtek zjutraj našli blizu univerze LaTrobe na severu Melbourna.

Kraj, kjer so našli truplo 21-letne Aje Masarve. Foto: EPA
Kraj, kjer so našli truplo 21-letne Aje Masarve. Foto: EPA

Aja Masarve (v tujih medijih Aiia Maasarwe oz. Aya Masarwe) se je v sredo zvečer z gledališke predstave vračala domov s tramvajem. Med hojo proti domu se je po telefonu pogovarjala s sestro, ki je nato slišala, kako je telefon Aji padel na tla, v ozadju pa neznane glasove.

Policija, ki še išče morilca, ne izključuje možnosti, da je bila Izraelka tudi spolno zlorabljena. Na kraju zločina so našli kapo in sivo majico. Oboje so že predali forenzikom.

Masarvejeva je bila študentka kitajščine in angleščine na Univerzi v Šanghaju. Na univerzi LaTrobe je bila na izmenjavi.

Bila je polna življenja
"Bila je odlična študentka, polna življenja. Glede na to, da ni bila v kakšni nevarni državi, si nismo predstavljali, da bomo dobili takšno boleče sporočilo,"
je po poročanju BBC-ja dejal njen stric Abed Katane. V Melbourne je že prispel njen oče, ki bo identificiral njeno truplo. Melbourne je drugo največje avstralsko mesto, ki na številne univerze privablja veliko tujih študentov, leta 2017 kar 200.000.

Lani posiljena in umorjena 22-letna igralka
Lani junija je bila posiljena in umorjena 22-letna igralka Eurydice Dixon, ki se je zvečer prav tako kot Masarvejeva vračala s predstave. Leta 2012 pa je enako usodo doživela Irka Jill Meagher.

Vsaka peta ženska žrtev spolnega nasilja
Avstralska komisija za človekove pravice je sporočila, da ima država sramotno visoko raven nasilja proti ženskam. Po ocenah vlade je namreč žrtev različnih oblik ali groženj spolnega nasilja vsaka peta ženska.