Anis Amri je prisegel zvestobo Islamski državi. Foto: Reuters
Anis Amri je prisegel zvestobo Islamski državi. Foto: Reuters

Schürmann je poročilo predstavil posebnemu odboru deželnega parlamenta v Düsseldorfu in razložil, da preiskovalci niso našli dokazov za napade, ki bi jih lahko uporabili na sodišču, dodal pa je, da so "uporabili vsa pravna sredstva, da bi omejili morebitne grožnje". Amri je v Nemčijo prišel sredi leta 2015, nato pa zaprosil za azil. Nemške oblasti so ga označile za potencialnega nasilnega islamskega skrajneža.

Amri je 19. decembra lani v Berlinu s tovornjakom zapeljal v množico na božičnem sejmu. V napadu je umrlo 12 ljudi, okoli 50 je bilo poškodovanih. Nekaj dni kasneje, 23. decembra, je bil ubit v streljanju z italijansko policijo nedaleč od Milana.

V Italijo prek Nizozemske in Francije
Amri naj bi iz Nemčije skozi Nizozemsko pripotoval v Francijo, kjer so ga ujele nadzorne kamere na postaji v Lyonu. Od tam naj bi se skozi Chambery odpravil v Italijo. Za krajši čas naj bi se ustavil v gorskem mestecu Bardonecchia v bližini Torina, nato pa z vlakom odpotoval v Milano. Pot je nadaljeval z avtobusom v bližnji Sesto San Giovanni, kjer je bil v streljanju s policijo ubit.