Berlusconi očitno postaja vse bolj politično osamljen in se mora za podporo dogovarjati tudi pod mizo. Foto: EPA
Berlusconi očitno postaja vse bolj politično osamljen in se mora za podporo dogovarjati tudi pod mizo. Foto: EPA

Domnevnega kupovanja glasov, z denarjem in položaji, je Berlusconija obtožila omenjena opozicijska stranka, a njen vodja Antoni Di Pietro podrobnosti o podkupovanju ni želel komentirati.

Vseeno je parlamentarcem, ki naj bi bili vpleteni, Di Pietro zabrusil, da ne odgovarjajo več volivcem, ampak se prodajajo najboljšemu ponudniku.

V preteklih dneh se je okoli nekdanjega ministra za industrijo Claudia Scajole zbrala skupina poslancev in senatorjev iz Berlusconijeve stranke Ljudstvo svobode, ki naj bi premierja pozvala k odstopu in se zavzemala za oblikovanje nove desnosredinske vlade ali vlade, v kateri bi združili vse stranke.

Berlusconi je upor označil za nespameten, hkrati pa je dejal, da ga Scajola ne bo nikoli izdal. O tem, kakšen bo rezultat upora, zato komentatorji podajajo različne ocene.

V teh dneh bi morala skupina uporniških poslancev skleniti pisni poziv premierju k odstopu, vendar naj bi načrte nekoliko upočasnili in se še pred zaostritvijo razmer skušali dogovoriti o spremembi politike znotraj stranke.