Berlusconi se ne more otresti očitkov, ki zadnje čase letijo na račun njegovega zasebnega življenja. Foto: EPA
Berlusconi se ne more otresti očitkov, ki zadnje čase letijo na račun njegovega zasebnega življenja. Foto: EPA
Patrizia D'Addario
Patrizia D'Addario trdi, da je preživela noč z Berlusconijem. Foto: EPA

"Nikoli nisem plačal ženski," je v pogovoru za tabloid Chi zatrdil italijanski premier in dejal, da ni nikoli razumel drugega zadovoljstva, kot da sam osvojiš žensko.

V zadnjih tednih se Berlusconi spopada z nenehnimi očitki glede njegovega zasebnega življenja. Po obtožbah zaradi prijateljevanja z 18-letnico se je prejšnji teden pojavila še zgodba neke prostitutke, ki je povedala, da ji je plačal za prenočitev v njegovi hiši v Rimu.

Patrizia D'Addario je italijanskemu časopisu zaupala, da je Berlusconi njej in drugim mladim dekletom plačal tisoč evrov za udeležbo na večerji, nekaj tednov kasneje pa se je vrnila in preživela noč s premierjem.

Na vprašanje, ali ni vedel, da je omenjena ženska visokorazredna prostitutka, je odvrnil, da bi se držal tisoč kilometrov stran, če bi sumil, da gre za tako žensko.

Denar, prstani, ogrlice
Neka druga ženska je povedala, da je prostitutka spala s premierjem, vendar ne za denar, saj jo je zanimala pridobitev gradbenih dovoljenj. Še neka ženska je povedala, da jo je Berlusconi obdaril s prstani, ogrlicami in tudi denarjem.

Opozicija in Katoliška cerkev sta od Berlusconija zahtevali, da se jasno opredeli glede obtožb, vendar sam zatrjuje, da je žrtev umazane medijske kampanje pred vrhom skupine gospodarsko najbolj razvitih držav G-8, ki ga bo gostil prihodnji mesec.

Zaradi številnih škandalov je v začetku maja Berlusconijeva žena zahtevala ločitev in premier ne vidi možnosti, da bi se lahko v tem trenutku pobotala. "Kar je gotovo, je, da je bila to velika ljubezen. In prava ljubezen ne more biti nikoli izbrisana," je povedal za tabloid in dodal, da je žalosten, vendar pomirjen.