Bližnji vzhod
Federica Mogherini
Visoka predstavnica Evropske unije za skupno zunanjo in varnostno politiko Federica Mogherini ob prihodu na vrh zunanjih ministrov v Luxembourgu. Poleg Sirije so bili na dnevnem redu zasedanja zunanjih ministrov še odnosi z Rusijo, Iran in Zahodni Balkan. Foto: EPA
Theresa May in Jeremy Corbyn
Med razpravo v britanskem parlamentu se je vodja laburistov Jeremy Corbyn (desno, levo Theresa May) vprašal, ali bi morali bombardirati tudi letališča in druge cilje v Savdski Arabiji glede na to, da ta država v Jemnu uporablja prepovedane kasetne bombe in beli fosfor. Foto: Reuters
Sergej Lavrov
Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je v pogovoru za BBC dejal, da je bil domnevni napad s kemičnim orožjem 7. aprila v Dumi "zrežiran". Foto: Reuters
Emmanuel Macron
Francoski predsednik Emmanuel Macron je skoraj tri ure odgovarjal na vprašanja dveh izkušenih francoskih novinarjev. To je bil njegov drugi večji intervju v tednu dni, gre pa za del prizadevanj Elizejske palače, da bi pojasnili nujnost gospodarskih reform. Foto: Reuters
Vladimir Putin
Ruski predsednik Vladimir Putin opozarja, da bi nadaljnji napadi povzročili kaos v mednarodnih odnosih. Foto: Reuters
VIDEO
Zunanji ministri EU podpr...
VIDEO
Rusija in Sirija naj bi o...
VIDEO
Rusija zavrača obtožbe o...

Dodaj v

EU podprl politično rešitev krize v Siriji; Lavrov kemični napad označil za "predstavo"

Mednarodnim inšpektorjem bo vstop v Dumo omogočen v sredo
16. april 2018 ob 08:14,
zadnji poseg: 16. april 2018 ob 20:56
Pariz,Washington - MMC RTV SLO, Reuters, Radio Slovenija, STA

Zunanji ministri Evropske unije so na zasedanju v Luxembourgu poudarili, da je rešitev krize v Siriji lahko le politična, zato se mora znova oživiti politični proces. Hkrati so obsodili uporabo kemičnega orožja, ki naj bi ga "zagrešil" režim sirskega predsednika Bašarja Al Asada.

"Zelo očitno se mi zdi, da trenutno obstaja potreba po spodbuditvi političnega procesa pod okriljem ZN-a," je visoka zunanjepolitična predstavnica Unije Federica Mogherini poudarila že ob prihodu na zasedanje.

Pomembna priložnost za to bo po njenem prepričanju konferenca EU-ja in ZN-a o prihodnosti Sirije naslednji teden v Bruslju. Konferenca, na kateri pričakujejo več kot 70 delegacij, bo osredotočena na humanitarno pomoč in na vnovičen zagon političnih pogovorov znotraj Sirije. Osredotočenost na prihodnost ljudi v Siriji se zdi morda v tem trenutku zaradi vojne nadrealistična, vendar so ljudje v Siriji morda edino upanje za to državo, je še dodala visoka zunanjepolitična predstavnica Unije.

Maas: Rešitve ne bo mogoče doseči brez Rusije
Potrebo po oživitvi političnega procesa so poudarili tudi številni zunanji ministri, med njimi nemški zunanji minister Heiko Maas, ki meni, da je treba storiti vse, kar je mogoče, za preprečitev stopnjevanja napetosti in nov zagon političnega procesa. Maas je opozoril tudi, da rešitve ne bo mogoče doseči brez Rusije in da je treba začrtati pot do politične rešitve, saj je "diplomatski proces za politično rešitev nujen". Najprej je treba zagotoviti premirje in dostop do humanitarne pomoči ter prehodno vlado v Siriji, je dodal.

Johnson: Odločitev za napade pravilna
Britanski zunanji minister Boris Johnson pa je ob prihodu poudaril, da je bila odločitev za sobotne zračne napade "popolnoma pravilna" tako za Britanijo kot za ves svet, ter z odobravanjem sprejel mednarodno podporo. Ponovil je tudi besede britanske premierke Therese May, da napadi nikakor niso bili poskus spremembe režima Bašarja Al Asada v Siriji ali toka vojne v državi, temveč je bil namen jasno sporočiti, da ima svet dovolj uporabe kemičnega orožja.

Corbyn Mayevo pozval, naj predloži dokaze
Mayeva je nato v ponedeljek popoldne v britanskem parlamentu ponovila, da so bili napadi "pravno in moralno upravičeni", saj so z njimi želeli preprečiti "nadaljnje človeško trpljenje". Poslancem je zatrdila, da so obstajali "jasni dokazi" o tem, da za kemičnim napadom stoji Al Asad. Vodja laburistov Jeremy Corbyn pa je dejal, da je bila vojaška akcija "pravno vprašljiva". Pozval jo je, naj predloži jasne dokaze o Asadovi krivdi, in dodal, da "mora biti vlada odgovorna britanskemu parlamentu, ne muham ameriškega predsednika".

Evropski poslanci obsodili uporabo kemičnega orožja in večinoma podprli napade zaveznic
Tudi poslanske skupine v Evropskem parlamentu so ob začetku plenarnega zasedanja v Strasbourgu obsodile uporabo kemičnega orožja v Siriji in večinoma podprle napade ZDA in njihovih zaveznic na cilje v Siriji. Predsednik EP-ja Antonio Tajani je dejal, da je bila z uporabo kemičnega orožja v Siriji prekoračena skrajna meja, kar ne sme ostati nekaznovano. Je pa poudaril, da bi se morali v prihodnje izogibati stopnjevanju sirske krize in rešitev zanj ter stabilnost na Bližnjem vzhodu na splošno iskati le še z dialogom in diplomacijo. Poudaril je tudi, da bi morala biti Unija pri tem enotna in pomemben akter.

Rusija zavrača britanske obtožbe o oviranju preiskave v Dumi
Britansko veleposlaništvo na Nizozemskem je medtem Rusijo in Sirijo obsodilo, da ekipi strokovnjakov Organizacije za prepoved kemičnega orožja (OPWC) ne dovolita vstopa v Dumo, kjer želijo preiskati, ali se je tam res zgodil napad s kemičnim orožjem. Tiskovni predstavnik ruskega predsednika Vladimirja Putina Dmitrij Peskov pa je te obtožbe Londona že zavrnil kot neutemeljene. Dodal je, da je Moskva naklonjena nepristranski preiskavi. Namestnik ruskega zunanjega ministra Sergej Rjabkov je novinarjem v Moskvi dejal, da delo strokovnjakov ne ovira Moskva, temveč "nezakoniti oboroženi" sobotni raketni napadi Velike Britanije, ZDA in Francije v Siriji. Tarča teh napadov so bila poslopja v bližini Damaska in Homsa, povezana s proizvodnjo kemičnega orožja. Iz Moskve so kasneje sporočili, da bo vstop v Dumo strokovnjakom omogočen v sredo.

Lavrov: Napad se ni zgodil. Bila je le predstava.
Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je v pogovoru za oddajo britanske BBC Hardtalk zagotovil, da Rusija na kraju domnevnega napada ni posegla v dokaze. Še več, zanikal je, da bi bilo v napadu 7. aprila uporabljeno kemično orožje, kot trdi Zahod. "Vsi dokazi, ki so jih voditelji ZDA, Francije in ZDA navedli, temeljijo na medijskih poročilih in družbenih medijih. Napad se ni zgodil. Kar se je zgodilo, je bila predstava," je dejal Lavrov. Vprašal je tudi, zakaj so ZDA z zaveznicami izvedle raketne napade v Siriji dan prej, preden bi morala ekipa strokovnjakov OPCW, ki preiskuje napad, prispeti v Dumo.

Macron: Trumpa sem prepričal, naj ZDA ostanejo v Siriji
V nedeljo je francoski predsednik Emmanuel Macron v okviru skoraj triurnega pogovora ob prvi obletnici svojega predsedovanja dejal, da je prepričal ameriškega predsednika Donalda Trumpa, naj ZDA v Siriji ostanejo dolgoročno. "Pred 10 dnevi je Trump dejal, da se morajo ZDA umakniti iz Sirije. Prepričali smo ga, da je nujno, da ostanejo dolgoročno." Kot je še dejal, je v telefonskih pogovorih Trumpa "prepričal, da morajo omejiti napade na točke, kjer izdelujejo kemično orožje, potem ko so prek tvitov stvari malo ušle iz rok". Po besedah francoskega predsednika so imele zahodne sile "popolno mednarodno legitimnost za ukrepanje v Siriji".

Znova je bil oster do Rusije. Ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu je očital, da je Rusija soodgovorna za napad. "Ni sama uporabila klora, toda metodično je pripomogla k temu, da mednarodna skupnost ni mogla po diplomatskih kanalih ustaviti uporabe kemičnega orožja," je bil oster Macron in ob tem poudaril, da napadi na Sirijo v noči na soboto ne pomenijo razglasitve vojne zoper Sirijo. Znova se je zavzel za dialog z vsemi stranmi, tudi Rusijo, da bi našli politično rešitev. Še vedno namerava tudi obiskati Moskvo prihodnji mesec.

Bela hiša: Trump si želi čimprejšnje vrnitve vojakov
Na njegove besede so se kmalu odzvali v Beli hiši. "Ameriška misija se ni spremenila - predsednik je jasen, da si želi, da se ameriške sile vrnejo domov čim prej," je v izjavi za javnost dejala tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders. "Odločeni smo popolnoma zlomiti Islamsko državo in ustvariti razmere, ki bodo preprečile njeno morebitno vrnitev. Ob tem pričakujemo, da bodo naši regionalni zavezniki in partnerji prevzeli večjo odgovornost, tako vojaško kot finančno, za zagotovitev varnosti na območju. Na začetku aprila je Trump napovedal, da bodo ZDA "zelo kmalu zapustile Sirijo".

Francija predlaga nov format pogovorov o Siriji
Francija je sicer v ponedeljek predlagala nov format pogovorov o Siriji, v katerih bi sodelovali Rusija, ZDA, Francija in Velika Britanija ter glavne države regije. Kot je v francoski narodni skupščini predlagal francoski premier Edouard Philippe, naj bi skupina, v kateri bi bile ZDA, Francija, Velika Britanija, Savdska Arabija in Jordanija, začela pogajanja z Iranom, Rusijo in Turčijo. V Ženevi že potekajo pogovori o Siriji pod pokroviteljstvom Združenih narodov. Rusija, Iran in Turčija pa imajo ločeno pogovore o Siriji v kazahstanski prestolnici Astana.

Na mizi VS-a nov predlog resolucije
Varnostni svet bo danes razpravljal o novem predlogu resolucije o preiskavi domnevnega napada s kemičnim orožjem v sirskem mestu Duma. Ruski zunanji minister Lavrov je sporočil, da bo Moskva proučila predlog resolucije, ki so ga pripravile ZDA, Velika Britanija in Francija.

Putin znova svari pred izbruhom kaosa v mednarodnih odnosih
Ruski predsednik Putin je v nedeljo posvaril pred tem, da bi lahko nadaljnji napadi zahodnih sil v Siriji izzvali kaos v mednarodnih odnosih. V telefonskem pogovoru z iranskim voditeljem Hasanom Rohanijem sta se strinjala, da so napadi zahodnih sil škodovali možnostim za dosego politične rešitve sedemletne vojne v Siriji. "Še posebej Putin je poudaril, da bodo takšna dejanja, ki so kršitev Ustanovne listine Združenih narodov, če se nadaljujejo, neizogibno privedla do kaosa v mednarodnih odnosih," so sporočili iz Kremlja.

Ameriška veleposlanica pri ZN-u Nikki Haley je v nedeljo napovedala, da bodo ZDA uvedle nove gospodarske sankcije proti Rusiji, ki bodo usmerjene proti podjetjem, ki se po presoji ZDA ukvarjajo z opremo, povezano s kemičnim orožjem.

Na MZZ-ju sprejeli veleposlanike Francije, ZDA in Velike Britanije
Sobotni napad treh zahodnih zaveznic je odmeval tudi v Sloveniji. Državni sekretar na zunanjem ministrstvu Andrej Logar je sprejel veleposlanico Francije Marion Paradas, veleposlanika ZDA Brenta Hartleya in veleposlanico Velike Britanije Sophie Honey na pogovorih o teh napadih. Logar je v pogovoru poudaril, da Slovenija ostro obsoja kemični napad v sirski Dumi in izraža podporo izvedenim aktivnostim treh zaveznic, usmerjenih v zaščito civilistov.

K. T., A. V.
Prijavi napako
Komentarji
Homer.
# 16.04.2018 ob 08:24
Francozom apetiti po kolonialni dobi močno rastejo...
(Sirija je nekoč bila francoska kolonija)
Nikolaj
# 16.04.2018 ob 08:32
Macaron je predsednik nekdanje imperialistične države v zatonu.
Macron je le še lutka in ponižni sluga USA in Saudske Arabije.
Macronu bi moralo soditi sodišče zaradi napada na Sirijo.
šurda
# 16.04.2018 ob 08:29
Prodan DUŠE, in ko bo počoilo v Parizu ali Londonu,
kaj bo potem ??
Predsednik ZDA Donald Trump ŽAL NI nič boljši od
svojih predhodnikov, demokratov in republikancev, ko
podpora doma pade " v nulo" sledi napad na suvereno
državo !
Prismuknjen
# 16.04.2018 ob 08:22
To je tista karizma o kateri so novjnarji govorili pred volitvami. Karizmatični in ambiciozni Macron.
KLIPAN
# 16.04.2018 ob 08:40
Francozi podpirajo islamiste, ko pa ti isti islamisti koljejo po Franciji, pa vsi žalostni, zgroženi....
Zahodu se je zmešalo, kot nacistom pred 2. svetovno vojno.
Tip govori o napadu s kemičnim orožjem, ves svet pa ni videl enega samega dokaza, Sirijo pa napadejo en dan preden komisija začne z delom.
Kako neumen moraš biti, da verjameš tem zločincem mi pa res ni jasno.
Bivši uporabnik
# 16.04.2018 ob 08:40
leta 45 so zahodni zavezniki skupaj z Rusi ustavili naciste, kdo bo danes ustavil zahodne imperialiste?
Lešnik
# 16.04.2018 ob 08:38
O ti makaron, spomni se svoje lakote po Siriji, ko boš polagal venec žrtvam na naslednjem prizorišču islamističnega napada.
SamoRes
# 16.04.2018 ob 08:43
Ko si žaba nadene podkev in misli da je konj.
Jon Sneg
# 16.04.2018 ob 08:38
Macron ima doma probleme s sindikati, zato hoče pozornost javnosti preusmeriti drugam;
Mayeva ima doma probleme z Brexitom in s polomom, ki sledi zaradi le-tega, zato hoče pozornost javnosti preusmeriti drugam;
Trumpu se lahko zgodi impeachment, zato hoče pozornost javnosti preusmeriti drugam,...
Nikolaj
# 16.04.2018 ob 08:35
Kdo je Macron ?

Trump ne bi znal odgovoriti na vprašanje kdo je predsednik Francije.

Toliko o veličini Macrona in velićini Francije.
Homer.
# 16.04.2018 ob 08:29
Torej borba proti ISISu s financiranjem, oboroževanjem in inštruktorji...
Verjetno pričakujejo, da se bodo ISISovci sami iztrebili....
el CARTEL
# 16.04.2018 ob 08:50
emanuel "ne morem pokazati dokazov" macron
se javno smeši.

kot prvo, ZDA je njemu ukazala kaj naj pove in mu dala "dokaze", ne obratno.

kot drugo pa - kaj počne EU, ena njena članica se gre ilegalne vojne ekspedicije, brez dokazov, EU pa molči (oz celo podpira to).
Režimek
# 16.04.2018 ob 08:40
Mislim, da tale nagajivi deček malo precenjuje svoj vpliv, ko bo prišel čas ga bodo že pošolali.
Joker
# 16.04.2018 ob 08:49
Še dobro, da smo zamudili ta francosko-nemški vlak.
Svit-1
# 16.04.2018 ob 08:48
aha, ni bil več sarin, ampak klor....
Nikolaj
# 16.04.2018 ob 08:42
Napolenov imperij je pred 200 leti razpadel.
In enaka usoda čaka Ameriko, ki bo ob koncu tega stoletja le še bleda senca nekdanje moči.
bilzerian
# 16.04.2018 ob 08:51
torej so francozi trumpa prepričali tako, da so na civiliste vrgli sod klora?
pixsi26
# 16.04.2018 ob 09:07
... je tudi od zunanjih ministrov pričakovati najstrožjo obsodbo ponavljajoče se uporabe kemičnega orožja s strani sirskega režima, ....

Takole, mimogrede...
OPWC je ravnokar pričel z ugotavljanjem, ali se je kemični napad sploh zgodil, ... ampak, to se pa že ve, da je kriv Assad.
OPWC poročilo je že napisano, terensko delo je tako povsem brezpredmetno...
Zahod je zblaznel. Zdrave pameti ni več.
gre888
# 16.04.2018 ob 08:54
Ve se komu služi Macron. Saj so ga ustoličili gospodarji zahoda. Prej je delal v njihovih bankah.
bilzerian
# 16.04.2018 ob 08:53
@ copcop

kurdov ne pibojajo sirijci in rusi, ampak članica NATO, Turčija.
vxxxx
# 16.04.2018 ob 08:47
Ha-ha-ha,.......... ko Makron odloča kaj se bo dogajalo v svetu
gesan
# 16.04.2018 ob 08:38
Macron: Trumpa sem prepričal, naj ZDA ostanejo v Siriji
--------------------------------------
Kolko mu je dal v osebni žep?
Kekec99
# 16.04.2018 ob 08:56
Po besedah francoskega predsednika so imele zahodne sile "popolno mednarodno legitimnost za ukrepanje v Siriji".
---------------------------------
Po kakšnem zakonu?
wooly peter
# 16.04.2018 ob 18:26
hmmm, sigurno je tle kemično orožje, sam mal, da povoham ...


da, tako je, zverinski asad zverinsko zastruplja otroke s kemičnim orožjem, ah, ta prepoznaven vonj..

go CNN, brez vas ne bi bilo Resnice*
*pacman bi ugovarjal, ampak koga briga
7tom11ja
# 16.04.2018 ob 08:52
a to je ta francoski flak o katerem govori Pahor, mislim, da je čas da izstopino na naslednji postaji
Mimogrede; na Cipru demonstracije "NATO killers go home"
https://twitter.com/RT_com/status/985552
508952211456
simonc27
# 16.04.2018 ob 08:57
Tale Macron pa ni čist diht.
Jaz celo predvidevam, da je Macron naročnik false flaga.
Če ne on osebno, pa njegovi gospodarji, ki so ga nastavili. (globalisti in cionisti-banksterji)
1986
# 16.04.2018 ob 09:04
Bivši Rothschildov bankster in ojdipovec fura svet. Japajade. Fasada v svetu za bivše/sedanje delodajalce.
dbalazek
# 16.04.2018 ob 08:54
Verjetno mu je mamica (žena) povedala kaj narediti. Oh ti Macaronček...
fluh
# 16.04.2018 ob 14:25
Če ne bereš medijev, si neinformiran.
Če bereš medije si disinformiran.

Te barabe sploh niso novinarji ampak prej....obveščevalna služba. Imamo stotine novinarjev, ki prejemajo nagrade da tolmačijo čivkanje ( Tweete ) in jim prilepijo slike. No vsaj rtv je malo...vsaj malo bolj normelen kot 24kur. Ti bebci...pa so VELEIZDAJALCI!
Potem pa vsi verjamejo v demokracijo, tile govninarji ti pa posredujejo čivke in jih zagovarjajo.

In kaj boš naredil? Enkrat je pa dovolj porka duš!
Malat grafite in mahat z plakati pred ambasado teh...zločincev? To se ne sme... niti ni nobenega haska. Krivi so novinarji, porka duš no, da ni res nobenega ... NOBENEGA glasu razuma. Pa sej ne moreš verjet.

13.4. je bila verjetno ena najbolj nevarnih noči zadnjih kdo ve koliko let. Naslednji dan nisem mogel drugače. Šel sem tja kamor NAJBOLJ smrdi. Pred studio POP TVja...seveda v obleki in z rožico in sprejem. Pred vhod sem jim napisal NAMIG, mogoče bodo pa le dovolj kompetentni za uporabo youtuba in googla. Neugledna banda....IZDAJALCI brez JAJC!

Pol me pa gleda ovi ko bik v nova vrata... ko mu razložiš, da bi prijavil vandalizem in naj pokliče policijo. Potem me pa nek butl vpraša...kaj sem to naredil in mu rečem:
Prinesel sem rože pred spomenik padlega objektivnega novinarstva:
Slike:
https://imgur.com/zU6aalQ
https://imgur.com/HeN1YCq

PEJT NA CESTO, NE UNIČVAT, NE ŽALIT... povej VSI STE TIHO ko te gnide...delajo kar jim paše!
Bivši uporabnik
# 16.04.2018 ob 13:33
Mogoče kakšno besedo o protestih v ZDA in Angliji?
To se vendar ne sme, ane novinarčki.
FDVjevec
# 16.04.2018 ob 09:03
Še en navaden vojni zločinec. Macron ni nič boljši od Mladića, samo druge metode uporablja. Isto velja za Mayevo, Trumpa, Obamo, Busha, Blaira, Sarkozyja itd.
cairns
# 16.04.2018 ob 16:30
EU poziva Moskvo in Teheran, naj uporabita svoj vpliv na Damask

In kaj naj stori Asad.

Se umakne s položaja, prepusti državo islamskim teroristom in ameriškim multinacionalkam. Tako kot so to naredili v Libiji in Iraku. ?

Nekateri na zahodu so resnično besni ker jim ni uspelo zrušiti še enega od voditaljev države na BV. Čeprav tudi Asad ni neki golob miru pa je vseeno tisočkrat boljši od islamskih klavcev.
Bivši uporabnik
# 16.04.2018 ob 12:30
amigo
Kaj pa na Skripala ste že pozabili? Ni več pomemben? Čuje se, da je bil zastrupljen kar z BZ mamilom, ki so ga izdelovale USA in GB.


Zahodni režim se je spet ujel v lastno past.
QUENDI
# 16.04.2018 ob 09:09
....kakšen komik.......tudi to mu ne bo pomagalo....Sarkozija so že razgalili.....sicer je pa francoska politika sramota za demokracijo in bi morali spremeniti himno.......
7tom11ja
# 16.04.2018 ob 08:55
copcop; uporniki he he
vl4do
# 16.04.2018 ob 18:27
EU za politično rešitev krize v Siriji.....

Japajade, do zadnjega ste podpirali morilce a zdaj, ko vam preostane samo se govoricenje bi se pogajali? Seveda hocete pogajanje izvesti z mehcanjem legitimne sirske strani in jih prej raketirati ter jim podtikati svinjarije ki so bile pocete s strani glavorezcev.
Ne popuscajte Sirci, Iranci in Rusi, zmaga je blizu.
Homer.
# 16.04.2018 ob 16:45
No in omenjena gospa je po radiju povedala, da sirijska oblast v Damasku zadržuje "že" tri dni inspektorje OPCW ..... Ob tem pa "spregledala", da so prvi dan agresorji FUKUS izvršili napad, kar so potem "zmerni" izkoristili za malo raketiranja in granatiranja. (menda en mrtev otrok in nekaj ranjenih, ampak to je dovoljeno, saj ni strup)
In seveda, če bi se kaj zgodilo tem inšpektorjem bi takoj kričali, da so jih namerno poslali na bojišče in poslali še eno jato tistih "lepih in pametnih" tomahawkov.......
Zeebra
# 16.04.2018 ob 09:13
Spet se sklicujejo na ta klor. Te butaste glave (Macron, Trump, May, in vsa preostala ameriška "diplomacija" in politika) ali ne vedo ali pa se sprenevedajo, da je klor izredno enostavno proizvesti tudi v domačem okolju (z nekaj srednješolskega znanja). Ko bi se vsaj ves čas sklicevali na sarin, bi izgledali za odtenek bolj "suvereno", tako pa ves čas delujejo kot popolni amaterji.
nightwing
# 16.04.2018 ob 17:33
Toliko floskul in laži kot jih je Mayeva izrekla v svojem govoru, pa že dolgo nisem slišal.
cairns
# 16.04.2018 ob 16:34
EU ne poziva Trumpa, naj uporabi svoj vpliv na Riad da bi prenehali ubijat reveže v Jemnu.

Hinavci hinavski.
sportivko
# 16.04.2018 ob 09:01
Cel NATO naj se takoj spoka stran.
oziris.va
# 16.04.2018 ob 09:00
šurda
# 16.04.2018 ob 08:29

Predsednik ZDA Donald Trump ŽAL NI nič boljši od svojih predhodnikov, demokratov in republikancev, ko podpora doma pade " v nulo" sledi napad na suvereno državo!


Nihče ni rekel, da je boljši od ostalih, je pa vseeno med ponujeno izbiro bil boljša izbira, kajti v kolikor bi bila na tronu Hillary, je vprašanje, če bi ti in jaz danes tukaj še tipkala.

Glede Macrona pa samo toliko: že v času volitev se je vedelo, zakaj ga želijo ustoličiti.
Druga Švica
# 16.04.2018 ob 13:45
Dva voditelja EU držav (Francije in GB) gresta v vojno (in to ne prvič) brez, da bi se o tem posvetovala z ostalimi članicami ali vsaj z Brusljem, kaj šele, da bi za mnenje vprašala lastni narod. Ko pa Orban želi zaščititi Madžare od posledic francosko/britanskih vojn (in ostalih evropskih NATO.vih hlapcev), ga ima pa cela EU (pravzaprav samo njeni voditelji) za "diktatorja".

Neverjetno koliko ljudi še vedno verjame, da v EU vlada demokracija.
std04152
# 16.04.2018 ob 13:42
MMC boh se vas usmil s pravljičarskimi naslovi. Rad bi še pozval vse komentatorje na mmc-ju, da naj se v največji meri lepijo tudi drugi viri informacij.

Hvala
Bonsaj
# 16.04.2018 ob 12:09
Ja neverjetno kako EU skrbi uporaba kemičnega orožja nad nedolžnimi civilisti. Sedem let brezbrižno opazujejo in podžigajo vojno v Siriji, potem se pa kar naenkrat gredo pravičneža in so zgroženi, globoko duševno pretreseni, ker je nekdo (menda oz. morda) uporabil kemično orožje. Jaz bi vse te brezbrižne kravatarje, te sužnje kapitala, poslal enkrat na eno fronto v Sirijo ali v Jemen, da bi na lastni koži izkusikli nemoč, da bi izkusili kakšne svinjarije se dogajajo na bojišču. Tako pa se iz udobnih naslanjačev gredo "pravičneže".
Ne morejo no pričakovati, da bo vojna potekala "pravično"! Saj nismo v prvi svetovni, kjer so ob določeni uri po idiotsko jurišali iz jarkov in padali pod streli nasprotnika. A to je pa bilo sprejemljivo? Samo da ni kemično orožje, a ne? V čem je razlika, če te raztrga granata ali te zaduši strup?V čem je razlika, če se ti ob bombardiranju na glavo sesuje strop, ostaneš brez roke in noge, z iznakaženim obrazom ter med iznakaženostjo kot posledico napada s kemičneim orožjem? Zakaj eno ja drugo ne?
Namesto, da bi EU dejansko naredila vse za končanje vojne, jo s svojimi idiotskimi pravičniškimi in nestvarnimi težnjami samo še spodbuja.
ni maitre
# 16.04.2018 ob 09:20
Sam jajčk pa nima makaronček, da bi svojo vojsko poslal v mesoreznico.
šurda
# 16.04.2018 ob 09:16
Takole pa v dogodkih v Siriji poroča nova24.TV leglo
Ivanove laži !
KLIK

Torej kakšen strup so našli ? Podobno kt
pred leti v Iraku !
grenadir
# 16.04.2018 ob 22:57
sas ... Alaviti so ločina Šiitov.. In Asad bi odletel že davno, če ga ne bi podpiralo več, kot 50 % Sunitov... Podpirajo ga tudi Druzi in Kristjani..... Vsa ta podpora pa seveda temelji na stranki Baas... Zakaj je arabska politika razdeljena na Baas ( delavska stranka ) in muslimansko bratovščino ( izhaja iz aristokracije otomanskega cesarstva ), se bo pa treba malo izobrazit....Če sumiramo... Asad je edina možnost za združeno Sirijo.. Vse drugo pomeni razpad...
grenadir
# 16.04.2018 ob 16:32
Tisoče USrA vojakov prihaja v Jordanijo ... Vse se šele začenja, kot sem že napisal...
Bivši uporabnik
# 16.04.2018 ob 12:50
Pa kaj so v tej komisiji OPCW res vse sami ameriški hlapci (VB, Francija, Nemčija)?
A predstavnikov Rusije in Kitajske ni v tej komisiji?
Potem je zadeva popolnoma jasna. Komisija ni nevtralna in je pod vplivom ene strani v konfliktu.
Kazalo