Po navedbah izraelske vojske je bil med protiteroristično operacijo ranjen tudi izraelski vojak. Foto: Reuters
Po navedbah izraelske vojske je bil med protiteroristično operacijo ranjen tudi izraelski vojak. Foto: Reuters

Vojaki so po navedbah izraelske vojske med racijo razbili "operativni poveljniški center" v stavbi v taborišču in odkrili veliko število eksplozivnih naprav. Ker naj bi osumljenci streljali na izraelske sile in proti njim metali eksplozivne naprave, so odgovorili s streljanjem.

Predstavnik palestinskih zapornikov v taborišču Ibrahim Al Nimer je dejal, da sta bila ubita Palestinca civilista. Vojska je po njegovih navedbah vstopila v taborišče po 2. uri in porušila več ulic in hiš.

V zadnjih mesecih se je povečalo število tovrstnih vojaških racij in palestinskih napadov na Izraelce. Prav tako se je povečalo število napadov naseljencev z Zahodnega brega na Palestince.

Razmere v Izraelu in na palestinskih ozemljih so že dalj časa zelo napete. Od začetka leta je bilo namreč v nasilju med Izraelci in Palestinci ubitih najmanj 241 Palestincev, 32 Izraelcev, Ukrajinec in Italijanka. Te številke vključujejo tako borce kot civiliste, na izraelski strani pa so med njimi tudi najmanj trije pripadniki arabske manjšine.

Na Zahodnem bregu vključno z vzhodnim Jeruzalemom sicer živijo skoraj trije milijoni Palestincev in okoli pol milijona Izraelcev v naselbinah, ki so po mnenju Združenih narodov po mednarodnem pravu nezakonite.