Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mahmuda Musavija Majda so obsodili vohunjenja za iranskimi oboroženimi silami, "predvsem za elitnimi enotami iranske revolucionarne garde Al Kuds in lokacijo mučenika, generala Kasema Solejmanija".

Za vse skupaj je prejel velike vsote denarja od izraelske obveščevalne službe Mosad in ameriške Cie, je sporočil tiskovni predstavnik iranskih pravosodnih oblasti Golamhusein Esmaili, ki je dodal, da je predal informacije o lokaciji Solejmanija "našim sovražnikom".

Po smrti Solejmanija še bolj zaostreni odnosi med ZDA in Iranom

Smrtno kazen je zdaj potrdilo vrhovno sodišče in "jo bodo kmalu izvedli", je še povedal Esmaili. Iran je na smrtno kazen februarja obsodil tudi Amirja Rahimpurja, ki je bil obsojen vohunjenja za ZDA in zarote, da je prodajal informacije o iranskem jedrskem programu.

ZDA so poveljnika enot Al Kuds Solejmanija ubile 3. januarja v napadu v iraški prestolnici Bagdad. Po napadu so se odnosi med ZDA in Iranom še zaostrili. Iranske sile so v odgovor na likvidacijo napadle letalski oporišči v Iraku, ki gostita ameriške in koalicijske vojake.