Drugič v tednu dni je šiitska milica z večcevnimi raketnimi sistemi napadla ameriške cilje v Iraku. Iraški polkovnik, nastanjen v vojaškem oporišču Tadži, je za Reuters povedal, da je slišal eksplozije najmanj 10 raket, ki so zadele bazo, v ozadju pa so med pogovorom tulile sirene.

Podoben napad so šiitske milice na Tadži, ki leži 20 km severno od iraške prestolnice Bagdad, izvedle že v sredo, pri čemer sta bila ubita dva ameriška vojaka in en britanski vojak. V četrtek so se ZDA odzvale s povračilnim napadom, ki je po ameriških podatkih zahteval šest žrtev med pripadniki šiitske milice Kataib Hezbolah, ki jo Američani obtožujejo, da po naročilu Irana izvaja napade.

Po končanem napadu in pregledu škode je predstavnik zavezniške operacije Neomajna odločenost v Iraku sporočil, da je oporišče Tadži zadelo najmanj 25 raket kalibra 107 mm, pri čemer so bili ranjeni trije zavezniški vojaki in dva iraška vojaka.

Irak: Ubiti trije vojaki, dva policista in civilist
A uradni Irak je objavil poročilo, da je v ameriškem napadu sicer res umrlo šest ljudi, a so bili to trije iraški vojaki, dva policista in en civilist, med žrtvami pa ni bilo niti enega pripadnika Kataib Hezbolaha.

Uradni Bagdad je v petek ostro obsodil ameriške letalske napade kot grobo kršitev iraške suverenosti in načrtne agresije na uradne iraške varnostne sile.

Nadaljevanje zgodbe ubitega generala
Gre za novo zaostrovanje v odnosih med Iranom in ZDA, ki so se malce umirili v dveh mesecih po raketnem napadu na zavezniške cilje v Iraku, s katerim je Iran odgovoril na ameriško usmrtitev generala iranske revolucionarne garde Kasema Sulejmanija v Iraku.