Fotografija oporišča Al Anad iz leta 2015. Foto: AP
Fotografija oporišča Al Anad iz leta 2015. Foto: AP

Napad na oporišče Al Anad v južni provinci Lahidž, ki ga uporabljajo koalicijske sile pod vodstvom Savdske Arabije, naj bi izvedli z brezpilotnimi letali in balističnimi raketami, je sporočil tiskovni predstavnik vojaških sil na jugu Jemna Moahmed Al Nakib.

Hutijevci se na navedbe vladnih sil niso odzvali.

Ena izmed balističnih raket je pristala na vadbišču oporišča, kjer je več vojakov izvajalo jutranje vaje, poroča Al Džazira. Tiskovni predstavnik vojske je dodal, da bi lahko število mrtvih še naraslo.

Bližnji prebivalci so poročali o več glasnih eksplozijah na območju. Prebivalci mesta Taiz so medtem poročali, da so slišali izstreljevanje raket iz vzhodnega dela mesta, ki je pod nadzorom hutijevcev. Ni še podatkov o morebitnih žrtvah med civilisti.

V Jemnu že več kot šest let potekajo spopadi med hutijevci in mednarodno priznano vlado, ki so povzročili najhujšo humanitarno krizo na svetu. V državi primanjkuje vode, hrane, zdravil in drugih nujnih življenjskih dobrin, pogosto izbruhnejo tudi epidemije kolere. Uporniki nadzorujejo večje dele Jemna, med drugim prestolnico Sana. Savdska Arabija je v konfliktu na strani vlade, ki jo podpira tudi z letalskimi napadi. Hutijevci na drugi strani uživajo podporo Irana.