Šarić je na sodišču dejal, da je nedolžen. Foto: EPA
Šarić je na sodišču dejal, da je nedolžen. Foto: EPA

Zloglasni vodja kokainske združbe Šarić, ki je pred sodnika stopil na beograjskem posebnem sodišču za organizirani kriminal, je proces proti njemu označil za "prevaro nekdanjega režima, da prikrije svoje tatvine". "Jaz v tej državi nisem storil ničesar, niti mravlje nisem pohodil, zato me čudi in boli medijska senzacija," je povedal Šarić.

"Dokazal bom, da sem nedolžen"
Proti Šariću je vloženih 13 obtožnic, šest zaradi tihotapljenja kokaina, sedem pa zaradi pranja denarja. Ob tem je kokainski kralj dejal, da je število obtožnic absurdno in da "ni obtožen samo še za potres". Dejal je, da je "sodeloval z mnogo vplivnimi ljudmi" v Srbiji in se ob tem vprašal, kako je mogoče, da "so oni tam, kjer so, on pa tu". "Vse je videti kot v ameriških filmih, ko vam nekaj podtaknejo, a upam, da se bo film kmalu končal in da bom dokazal, da sem nedolžen," je še dodal Šarić.

Šarić se je prejšnji teden po štirih letih skrivanja vdal srbskim oblastem. Zaradi begosumnosti in drugih razlogov mu je posebno sodišče v Beogradu odredilo 60-dnevni pripor.

Poleg Šarića naj bi pred sodnika prvič stopil tudi eden od njegovih domnevnih sodelavcev pri tihotapljenju kokaina iz Brazilije Nikola Dimitrijević, ki je po treh letih na begu sodišču plačal varščino v višini 200.000 evrov in se bo lahko zagovarjal na prostosti.

Postopek proti Šarićevi skupini se je začel aprila lani
Posebno sodišče je aprila lani po šestih obtožnicah začelo proces proti Šarićevi skupini, ki jo obtožujejo, da je leta 2008 in 2009 iz Latinske Amerike v zahodno Evropo pretihotapila skupno 5,7 tone kokaina, Šarić pa je obtožen še, da je samo v Srbiji opral več kot 20 milijonov evrov. Poleg Šarića je obtoženih še 37 njegovih sodelavcev, na zatožni klopi pa trenutno sedi le osem obtoženih. Devet jih je krivdo že priznalo, 14 jih je še vedno na begu, trije pa so sklenili dogovor s tožilstvom v zameno za pričanje in dobili status t. i. sodelujoče priče.

Šarić se ne počuti krivega
Šarić se ne počuti krivega