Žena nekdanjega senatorja Severne Karoline je zbolela za neozdravljivo obliko raka. Foto: EPA
Žena nekdanjega senatorja Severne Karoline je zbolela za neozdravljivo obliko raka. Foto: EPA
John Edwards je grešil

Ameriška revija National Enquirer je novico, da Edwards vara svojo ženo Elizabeth, ki se bojuje z rakom na dojki, objavil oktobra leta 2007, politik pa je te novice zavrgel kot "tabloidne smeti" in dejal, da gre za neresnično in smešno zgodbo, saj je več kot 30 let zaljubljen le v svojo ženo.

V intervjuju za televizijsko postajo ABC pa je v petek Edwards priznal, da se je leta 2006 zapletel v kratkotrajno razmerje s televizijsko producentko, 42-letno Rielle Hunter, ki je za njegovo predsedniško kampanjo izdelovala spletne videoposnetke. Hkrati je zanikal, da je tudi oče njenega otroka, rojenega februarja, in dejal, da je pripravljen narediti preizkus očetovstva.

"Zanesel me je egocentrizem"
Svoje laganje med kampanjo, s katero se je potegoval za prihod v Belo hišo, je skušal opravičiti z besedami: "V presoji sem naredil hudo napako. Začel sem verjeti, da sem nekaj posebnega, zato sem postajal vse bolj egocentričen in zagledan vase."

Dodal je, da se svojih dejanj sramuje, da pa je svoji ženi skok čez plot priznal že leta 2006 in jo prosil odpuščanja. Odzvala se je tudi Elizabeth Edwards in potrdila, da je vedela za moževo nezvestobo, ki jo je označila za "veliko napako". Kljub temu je dejala, da je še vedno ponosna na moža, medije pa prosila za zasebnost.

A. P.

John Edwards je grešil