Policija je zasegla večjo količino orožja. Foto: Reuters
Policija je zasegla večjo količino orožja. Foto: Reuters

Policija je po poročanju nemške tiskovne agencije DPA zasegla 76 kosov polavtomatskega in avtomatskega orožja, 14 pištol, šest ročnih granat, različne vrste eksploziva in 100.000 nabojev različnih kalibrov. Namen zbiranja omenjenega orožja je preiskovalcem razkril eden od osumljencev, je na novinarski konferenci na Dunaju pojasnil Nehammer.

V Avstriji so pridržali pet osumljencev, starih od 21 do 53 let, povezanih z neonacističnimi skupinami, med njimi tudi moškega, ki je bil oblastem že znan po svojih skrajnih dejavnostih.

Na Bavarskem na jugu Nemčije pa so v zvezi s tem primerom po besedah vodje preiskave Michaela Mimre pridržali dva človeka. Preiskave potekajo tudi v nemški deželi Severno Porenje - Vestfalija.

Kot je še pojasnil Mimra, so orožje odkrili v okviru operacije proti tihotapljenju mamil iz Nemčije v Avstrijo, odkrili pa so povezave skrajno desnih skupin z organiziranim kriminalom. Preiskovalci so še ugotovili, da so osumljenci povezani tudi z domnevno trgovino z orožjem, je še poročala DPA.