Angelova sta napadla dva zamaskirana moška, ki sta ga pretepala s kovinskima palicama, tretji pa je snemal s telefonom, poroča Balkan Insight. Novinar je utrpel hude poškodbe glave. V bolnišnici so ga operirali, njegovo življenje ni ogroženo.

Bolgarski državni sekretar Ivajlo Ivanov je sporočil, da je napad najverjetneje povezan z novinarjevim delom in da naj bi šlo za poskus atentata.

Slavi Angelov je zadnjih osem let odgovorni urednik časopisa 168 ur. Pred tem je od sredine devetdesetih let za časopis 24 ur poročal o kaznivih dejanjih, tudi o delovanju bolgarskega podzemlja in organiziranem kriminalu. Napisal je tudi več knjig.

Evropsko združenje novinarjev zahteva pravico za napadalce

Novinarske organizacije so napad takoj ostro obsodile. "Znana dejstva vodijo do zaključka, da je šlo za naročen napad," so sporočili iz bolgarske pisarne Evropskega združenja novinarjev (AEJ). "Oblasti morajo izslediti, privesti pred roko pravice in kaznovati ne le storilce, temveč tudi naročnike tega grozovitega zločina," so dodali.

"To je nov poskus utišanja na najbolj brutalen način novinarja, ki se zavzema za resnico, išče resnico v bran svobodi govora v Bolgariji," je v odzivu na napad dejala predsednica sindikata bolgarskih novinarjev Snežana Todorova.

Pred dvema letoma umor preiskovalne novinarke

Oktobra 2018 je bila v Bolgariji posiljena in umorjena 30-letna televizijska novinarka Viktorija Marinova, ki je preiskovala korupcijo v državi.