Območje okoli parlamenta so zaprli za ves promet. Foto: Reuters
Območje okoli parlamenta so zaprli za ves promet. Foto: Reuters
V Londonu zaradi suma terorizma aretirali moškega

britanskim parlamentom v središču Londona, je policija prijela zaradi suma terorizma. Dva pešca so odpeljali v bolnišnico.

S Scotland Yarda so potrdili, da se je pred parlamentom avtomobil zaletel v ogrado. "Moškega voznika avtomobila so policisti pridržali na mestu. Policisti ostajajo na terenu," so še dodali.

Dva pešca sta bila poškodovana, a nista v smrtni nevarnosti in sta že bila odpuščena iz bolnišnice. Tretjega človeka, z lažjimi poškodbami, so medtem oskrbeli kar na kraju dogodka.

Policija je moškega aretirala, v širši okolici pa zaprla dostop. Aretirali so ga zaradi suma terorističnega dejanja. 29-letnika so odpeljali na policijsko postajo na jugu Londona. "V avtomobilu je bil sam. V vozilu nismo našli nobenega orožja," je sporočila londonska policija. Priče trdijo, da se je voznik v pešce zaletel namenoma.

BBC poroča, da naj osumljenec ne bi bil znan obveščevalni službi MI5 ali protiteroristični enoti policije. Aretirani ne sodeluje s policijo, ki izvaja racije v Birminghamu in Nottinghamu. Viri pravijo, da je osumljenec ravno z območja Birminghama. Uradno sicer ni identificiran.

Britanska premierka Theresa May je poslala dobre želje poškodovanima in se reševalcem zahvalila za hiter odziv. Britanski poslanci so ta hip sicer na počitnicah, tudi premierka je na oddihu zunaj države.

Za nekaj časa zaprto območje
Zaradi incidenta, ki se je pripetil ob 7.37 po krajevnem času, je policija za nekaj ur zaprla širše območje okoli britanskega parlamenta, na prizorišče pa so pohiteli oboroženi policisti, reševalci in gasilci. Med drugim je bila zaprta tudi podzemna postaja Westminster.

Na posnetkih, ki so zakrožili po družbenih medijih, so policisti obkolili avtomobil, moškega vklenili v lisice in odvedli s prizorišča. Mediji poročajo, da je na prizorišču več deset policijskih avtomobilov.

Zaradi varnosti je britanski parlament že dlje obdan z varnostnimi ogradami iz jekla in betona. Namestili so jih po marcu lani, ko je napadalec z vozilom na Westminstrskem mostu namenoma zapeljal v množico ljudi in zabodel policista pred britanskim parlamentom.

V Londonu zaradi suma terorizma aretirali moškega