Foto: EPA
Foto: EPA

Med stavko bo za bolnike poskrbljeno, so ob tem poudarili zdravniki.

Pet krovnih zdravniških združenj je stavko napovedalo, potem ko so na skupnem sestanku ugotovili, da protest pod imenom SOS za zdravstvo pred desetimi dnevi ni imel želenega učinka. Prav tako menijo, da zdravstveni minister Vili Beroš težav ne more rešiti sam, zato so k sanaciji zdravstva povabili tudi premierja.

Predsednik Hrvaške zdravniške zbornice Krešimir Luetić je po sestanku opozoril, da hrvaška vlada ni razumela sporočila protesta zdravnikov v Zagrebu.

Končno odločitev o stavki bo sprejela skupščina Hrvaškega zdravniškega sindikata, čigar predsednica Renata Čulinović Čaić odgovornost za težave v zdravstvu pripisuje vladi.
Zdravniki so na nedavnem shodu opozorili na lastno preobremenjenost in slabe delovne razmere, vlado pa obtožili neupoštevanja njihovih zahtev, še poroča Hina.

Pred takratnim shodom je minister Beroš poslal javno pismo, v katerem se je spraševal o resničnih motivih za protest. Pri tem je izpostavil zdravniško zbornico in dejal, da jim ni toliko mar za materialne pravice zdravnikov kot za lastne interese.