Srbska policija od jutra podrobno preiskuje teren okoli hiše, od koder je izginila. Foto: BoBo
Srbska policija od jutra podrobno preiskuje teren okoli hiše, od koder je izginila. Foto: BoBo

Dveletna deklica Danka Ilić je izginila v torek okoli 14. ure v naselju Banjsko Polje blizu mesta Bor. Pristojni so preiskali večino območja okoli kraja, kjer je malčica izginila, in vse hiše v naselju Banjsko Polje.

Po 27 urah so iskanje na območju Banjskega Polja in okolice ustavili in začeli preiskovati območje okoli družinske hiše.

Sorodna novica V Srbiji že tretji dan iščejo pogrešano dveletno deklico

V četrtek so z bagri najprej očistili teren, ponoči pa sta v Banjsko Polje prišli posebni ekipi za reševanje izpod ruševin iz Beograda in Novega Sada, so danes sporočili s srbskega notranjega ministrstva.

Ekipi, v katerih je 18 reševalcev s petimi terenskimi vozili in reševalnim psom, sta območje začeli podrobno preiskovati v zgodnjih jutranjih urah. Med drugim so v bližini dekličine hiše preiskali predor, podzemne kanale in jaške v skupni dolžini 4,5 kilometra, a niso našli nobenih sledi.

Policija je zaradi razkrivanja informacij, povezanih s preiskavo izginotja, pridržala policista policijske uprave Bor. Kakšne informacije je razkril in komu naj bi jih posredoval, za zdaj še ni znano, poroča srbski portal N1.

Sarajevski portal N1 BiH medtem poroča, da so v četrtek v občini Hadžići blizu Sarajeva zaradi lažnih trditev, da vedo, kje je deklica, pridržali tri ljudi. Po navedbah portala so na družbenem omrežju TikTok zahtevali 10.000 evrov za razkritje lokacije, kjer je deklica, in trdili, da je zaprta v kleti.

Trojico moških, ki naj bi prihajali iz iste družine, je pridržala policija Federacije BiH-a po nalogu srbske policije. Takoj po aretaciji so dejali, da so se samo šalili, še poroča N1 BiH. Danes so pridržano trojico izpustili.

Srbska policija po več kot 70 urah preiskave nadaljuje aktivnosti, da bi deklico našli in ugotovili vsa dejstva in okoliščine njenega izginotja. Mamo pogrešane deklice so danes spet pripeljali na policijsko postajo, a kot pomoč pri različnih prejetih obvestilih. Pojavljajo se namreč izjave ljudi, ki naj bi Danko videli, je sporočilo srbsko notranje ministrstvo.

Iskanje Danke se je začelo že v torek, po veliki iskalni akciji na območju Banjskega Polja pa je policija v sredo sporočila, da bodo iskanje nadaljevali operativno.

Deklico Danko še iščejo