48-letni moški je najprej nekaj po polnoči ustrelil dva policista, ki sta se odzvala na klic zaradi družinskega nasilja. Ko sta se skušala približati hiši, na katere streho se je zatekla napadalčeva žena, žrtev družinskega nasilja, je moški streljal nanju, poroča Le Figaro. Eden od policistov je za posledicami poškodb umrl na kraju dogodka, drugega, ki je bil ustreljen v stegno, pa so gasilci prepeljali v bolnišnico v Ambert. Ubiti policisti so bili stari 21, 37 in 45 let, je sporočilo francosko notranje ministrstvo.

Moški je potem zažgal svojo hišo in streljal na dodatne policiste, ki so se medtem približali hiši, pri tem pa je še dva ubil. Potem je zbežal, policija ga je po večurnem iskanju našla mrtvega, je sporočil notranji minister Gerald Darmanin. Le Monde poroča, da so policijski viri potrdili, da je v svojem avtu naredil samomor.

Gasilci skušajo pogasiti požar, ki ga je zanetil 48-letni moški. Foto: EPA
Gasilci skušajo pogasiti požar, ki ga je zanetil 48-letni moški. Foto: EPA

Nagib za požig naj bi bil spor med zakoncema glede skrbništva nad otroki. Policiji je bil zaradi sporov glede skrbništva znan že od prej.

Policijska operacija še ni končana, prav tako so še vedno na delu gasilci, ženska pa je na varnem, so sporočili iz prefekture Puy-de-Dôme.

Umrlim policistom se je poklonil tudi francoski predsednik Emmanuel Macron, ki je na Twitterju zapisal, da so policisti ukrepali, da bi zavarovali žensko. Svojcem je izrazil sožalje. "Da bi nas zavarovali, naše sile tvegajo svoje življenje. Oni so naši junaki."

Moški v Franciji ustrelil tri policiste