Forenziki so zavarovali kraj napada v Parizu. Foto: EPA
Forenziki so zavarovali kraj napada v Parizu. Foto: EPA

Napad se je zgodil v bližini nekdanjega sedeža satiričnega tednika Charlie Hebdo, na katerega je bil januarja 2015 izveden teroristični napad, v katerem je bilo ubitih 12 ljudi.

Kot je na televiziji dejal francoski notranji minister Gerald Darmanin, "ni nobenega dvoma, da je bil izveden nov krvavi napad na državo" in da je šlo za islamski terorizem. Povedal je, da je že zaprosil policijo za pojasnilo, zakaj so na ulici, kjer je bil izveden napad, podcenjevali varnostno grožnjo, pa čeprav Charlie Hebdo že več let tam nima več sedeža.

Zdaj ima namreč v tistih prostorih svojo pisarno tiskovna agencija in žrtvi današnjega napada sta bila dva uslužbenca te agencije. Njuno življenje naj ne bi bilo ogroženo.

Aretiranih sedem ljudi

Prva dva osumljenca je policija prijela kmalu po napadu. Popoldne pa je v stanovanju v Parizu prijela še pet moških. Kot je poročal Reuters, ki se sklicuje na policijski vir, sta prva dva aretirana osumljenca pakistanskega in alžirskega rodu.

Pet let od krvavega napada na satirični tednik

Policija je po napadu prebivalce 11. okrožja pozvala, naj ostanejo v zaprtih prostorih, nekaj šol na območju so preventivno zaprli.

Napad se je zgodil v času, ko v Parizu poteka sodni proces proti 14 domnevnim pomočnikom napadalcev na Charlie Hebdo, v katerem je bilo januarja 2015 ubitih dvanajst ljudi.

Satirični tednik, ki je svoje prostore preselil na skrivno lokacijo, je pred kratkim znova objavil karikature islamskega preroka Mohameda in znova prejel grožnje z napadi.

Policija napad v Parizu obravnava kot terorističnega