Iz Italije o žrtvah ne poročajo. Tri kilometre pod gorskim prelazom Gardena vzhodno od Bolzana je ogromen plaz proda zasul več vozil na parkirišču. Po navedbah gasilcev ni bil nihče poškodovan, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Voda je ponekod po pokrajini odnesla lesene mostove. Potok Furkelbach se je razvil v veliko poplavo in odnesel tri mostove. Več cest in zgradb na območju je izoliranih zaradi naplavin in blata, so sporočili gasilci na Južnem Tirolskem.

V Pustriški dolini je v dveh urah na kvadratni meter padlo 50 litrov vode. Opazili so tudi 500 strel, je na Twitterju zapisal vremenoslovec Dieter Peterlin, ki je dodal, da novo nevihtno fronto pričakujejo od torka.

Silovito neurje je bilo kratko in močno, gasilske enote pa so ponekod posredovale več ur. Na območju zdaj odstranjujejo posledice.

Poplave in podrto drevje na Reki in v Istri

Na Hrvaškem je neurje z močnim nalivom davi zajelo širše območje Reke. Vreme se je razbesnelo zjutraj okoli 6. ure, zaradi obilne količine dežja pa so bile reške ulice v kratkem času poplavljene, kar je povzročilo motnje v prometu.

Na območju Crikvenice in Opatije je neurje podiralo drevesa, ki so jih že odstranili, so sporočili gasilci. Zaradi obilnega dežja je poplavilo tudi nekatere ulice v Opatiji.

Državni hidrometeorološki zavod je sporočil, da je v zadnjih 24 urah na Reki padlo 39 litrov dežja, na reškem letališču na Krku pa 55 litrov dežja na kvadratni meter, poroča Hina. V Malinski na Krku so zaradi vdora vode v objekt posredovali gasilci.

Nevihta se je pomaknila od zahoda proti vzhodu. Na Hrvaškem danes velja oranžno vremensko opozorilo.