Novo iskanje se začenja na poziv nemških oblasti. Foto: Reuters
Novo iskanje se začenja na poziv nemških oblasti. Foto: Reuters

Iskalna operacija se začenja v južni pokrajini Algarve, okoli 50 kilometrov proti notranjosti od letovišča, v katerem je takrat triletna Madeleine na počitnicah z družino izginila iz apartmaja.

Policija je zaprla območje okoli jeza na reki Arade. Po poročanju portugalskih medijev so oblasti območje preiskale že leta 2008, a so takrat našli le ostanke živali.

Novo iskanje se začenja na poziv nemških oblasti, ki so lani identificirale nemškega državljana Christiana B. kot uradnega osumljenca v primeru Madeleininega izginotja. Osumljen je umora, ni pa še obtožen.

Junija leta 2020 so nemški tožilci dejali, da imajo "konkretne dokaze", da je omenjeni osumljenec ubil britansko deklico, poroča nemški portal Deutsche Welle. 45-letnik je bil leta 2007 v Algarveju, a je zanikal vpletenost.

Oktobra je bil Christian B. v nemškem mestu Braunschweig obtožen v več ločenih primerih spolnih deliktov, ki naj bi jih zakrivil na Portugalskem med letoma 2000 in 2017.

Madeleine McCann je izginila iz svoje postelje v letovišču Praia da Luz 3. maja 2007. Bila je v sobi s svojima dve leti starima bratom in sestro, medtem ko sta bila starša s prijatelji na večerji v bližnjem lokalu.

Vse odtlej si britanska, portugalska in nemška policija prizadevajo ugotoviti, kaj se je zgodilo.