V treh urah je padlo skoraj 260 litrov dežja na kvadratni meter. Foto: Reuters
V treh urah je padlo skoraj 260 litrov dežja na kvadratni meter. Foto: Reuters
Neurje na Hrvaškem

Hrvaški mediji poročajo, da so gasilci samo med 4. in 7. uro zjutraj opravili 30 posredovanj v različnih delih mesta, večinoma zaradi vdora vode v stanovanja in hiše.

Voda je odnašala jaške, poplavila je tudi nekatere mestne ulice in ohromila promet. Iz županijskega centra za obveščanje so potrdili, da so poplavljeni tudi deli nekaterih državnih cest. Opozorili so na zemeljske plazove, ki so zasuli ceste v okolici mesta.

Neurje je območje Dubrovnika zajelo okoli 4. ure zjutraj, v treh urah pa je padlo skoraj 260 litrov dežja na kvadratni meter. Mestno vodovodno podjetje je sporočilo, da je zaradi močnih padavin voda v vodovodnem omrežju motna in zato ni pitna.

Zaprt del avtoceste
Hrvaški avtoklub (Hak) je poročal, da je zaradi vode na cestišču zaprt del državne ceste, ki pelje proti pristanišču v Dubrovniku. Sporočili so tudi, da je zaradi močnega vetra na avtocesti Zagreb–Split odsek med Svetim Rokom in Posedarjem odprt samo za osebna vozila. Podobno je tudi na avtocesti Reka–Zagreb med Kikovico in Delnicami. Samo za osebna vozila je odprt tudi most na otok Pag.

Neurje na Hrvaškem