Zaradi podrtih dreves več cest ni bilo prevoznih. Foto: BoBo
Zaradi podrtih dreves več cest ni bilo prevoznih. Foto: BoBo

Po podatkih gasilske službe v Rovinju so gasilci posredovali 21-krat, v Poreču pa so gasilci imeli deset intervencij, največ zaradi podrtih dreves. Podrto drevo je med drugim v severnem delu Rovinja pod seboj pokopalo tri avtomobile. Gmotna škoda zaradi neurja je po ocenah hrvaške tiskovne agencije Hina visoka.

V Poreču je neurje najbolj prizadelo središče mesta, kjer je podiralo drevesa, padale so veje, na več mestih je poškodovalo strehe in stojnice. V poreškem pristanišču pa so gasilci rešili ribiča, ki je poskušal rešiti svojo barko, poroča portal časopisa Glas Istre.

Po besedah gasilskega poveljnika Istrske županije Dina Kozlevca je pri posredovanjih skupno sodelovalo 30 gasilcev s 15 vozili iz gasilskih enot Poreča in Rovinja.

Kot je ob tem še dodal Kozlevac, je najpomembneje, da v neurju nihče ni bil poškodovan. Poudaril je, da škodo že odpravljajo, pristojne intervencijske službe pa ostajajo na terenu, še poroča Hina.

Neurje je ponoči prizadelo tudi Brione, kjer je povzročilo škodo na ladji Brijunka, ki se je potopila, poškodovan pa je tudi trajekt za prevoz vozil, ki je bil privezan v neposredni bližini. Obe plovili v lasti Narodnega parka Brioni sta bili privezani v pristanišču na otoku Veliki Brion, še poroča Glas Istre.