Strelski napad na šoli je pretresel srbsko javnost. Foto: Reuters
Strelski napad na šoli je pretresel srbsko javnost. Foto: Reuters

Srbska ministrica za zdravje Danica Grujičić je v svojem imenu in v imenu ministrstva družini umrle deklice izrekla iskreno sožalje.

Učenka beograjske osnovne šole, ki jo je 3. maja pretresel strelski napad, je umrla kljub nujnemu kirurškemu posegu in vsem sprejetim intenzivnim ukrepom zdravljenja.

Deklica, ki je danes umrla, je bila med sedmimi ranjenimi v napadu, v katerem je 13-letni učenec streljal na svoji osnovni šoli. Ta je v strelskem pohodu poleg nje ubil še osem učencev in varnostnika.

Zaradi ogrožanja varnosti pridržali 14-letnico

Novosadska policija je danes pridržala 14-letno dekle zaradi suma ogrožanja varnosti, povzročanja panike in nezakonitega posedovanja orožja. Najstnica naj bi grozila učencem v razredu in na družbenih omrežjih izkazovala podporo strelcu na beograjski osnovni šoli Vladislav Ribnikar.

Policija je v sobi mladoletnice našla naboj neznanega kalibra, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Proti 14-letnici so vložili kazensko ovadbo, sodnik višjega sodišča v Novem Sadu pa je zanjo po zaslišanju odredil do 30 dni pripora.