Reševalci iščejo posmrtne ostanke ponesrečenih turistov. Foto: MMC RTV SLO/Reuters
Reševalci iščejo posmrtne ostanke ponesrečenih turistov. Foto: MMC RTV SLO/Reuters
Huda balonarska nesreča v Egiptu

Balon je letel 300 metrov nad tlemi, ko ga je zajel ogenj, to pa je povzročilo eksplozijo. Po pisanju BBC-ja naj bi eksplodirala jeklenka s plinom.

Ljudje so v paniki skakali z balona
Na samem balonu je bilo skupaj s pilotom 21 ljudi. Med ponesrečenci je devet turistov iz Hongkonga, štirje iz Japonske, dva iz Velike Britanije in dva iz Francije. Identiteta dveh potnikov za zdaj ostaja neznana. Priče dogodka so dejale, da so ljudje v paniki skakali iz košare.

Prepoved letenja z baloni
Na dan prihajajo tudi podrobnosti, da nesreče balonov v Egiptu niso novost. Zadnja hujša nesreča se je zgodila leta 2009, ko se je balon zaletel v oddajni stolp, v nesreči pa je bilo poškodovanih 19 turistov.
Po tej nesreči so za nekaj časa letenje z baloni prepovedali, hkrati pa so uvedli strožje varnostne ukrepe in tehnično izobraževanje pilotov.

Turistična znamenitost
Polet z balonom nad Luksorjem, ki leži ob reki Nil, je priljubljena turistična ponudba. Potniki si tako lahko ogledajo Dolino kraljev, v kateri so grobnice, in svetišče Karnak.

Tako kot številni turistični kraji v Egiptu je po političnih izgredih leta 2011, zaradi katerih je odstopil egiptovski predsednik Hosni Mubarak, veliko gospodarsko škodo imel tudi Luksor.

Huda balonarska nesreča v Egiptu