Kadijević trdi, da svojega skrivališča ne želi razkriti zaradi lastnega miru in ne zaradi tiralice. Foto:
Kadijević trdi, da svojega skrivališča ne želi razkriti zaradi lastnega miru in ne zaradi tiralice. Foto:
Kadijević se ne boji obtožnic

Kadijević je povedal, da ga hrvaška tiralica, ki jo je Zagreb prejšnji teden razpisal zaradi vojnih zločinov nad civilnim prebivalstvom na Hrvaškem, ne zanima in da se je ni ustrašil. "Tudi če bi Hrvaška vložila 33 obtožnic in ne le tri obtožnice proti meni, se ne bi ustrašil."

"Reševal sem le državo, ki so jo marsikateri, kot je na primer hrvaški predsednik Stipe Mesić, želeli razbiti," je za hrvaško spletno stran Business.hr dejal nekdanji poveljnik in potrdil ugibanja, da je bil kot "logična izbira" svetovalec ameriške vojske v Iraku, kjer je pomagala najti vse bunkerje, vojno opremo in tehnologijo, ki jo je nekdanji SFRJ do začetka 90. let prejšnjega stoletja izvozil v Irak, vendar zanikal, da živi v ZDA.

82-letni Kadijević trdi, da je, ko so ga ZDA rekrutirale še med prvo zalivsko vojno leta 1991, pridobil imuniteto tako pred hrvaškimi sodišči kot pred Mednarodnim sodiščem za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije v Haagu.

Hrvaški spletni časopis naj bi s Kadijevićem govoril po telefonu, hrvaške oblasti pa so že napovedale, da bodo preverile, na kakšen način so novinarji prišli v stik z upokojenim generalom.

Kadijević se ne boji obtožnic