Na hrvaški strani so kolone dolge tudi do štiri kilometre. Foto: BoBo
Na hrvaški strani so kolone dolge tudi do štiri kilometre. Foto: BoBo

Zaradi močnega vetra sta zaprta avtocesta med Zagrebom in Splitom na odcepu Sveti Rok-Posedarje in most na otok Pag. Težave so tudi na državni cesti Maslenica-Zaton Obrovački. Zaradi zaprtja avtoceste je gneča na priključkih, tako je pri Zadru v smeri Zagreba nastala 12-kilometrska kolona vozil.

Gneča zaradi zaprtja avtoceste pri predoru Sveti Rok je večja tudi zaradi požara, ki je izbruhnil na območju Zatona Obrovaškega, zaradi česar so morali zapreti tudi tamkajšnjo državno cesto. Obvoz iz smeri Zadra je po jadranski magistrali proti Karlobagu, iz smeri Zagreba pa proti Kninu in Gračcu.

Voznikom v HAK-u svetujejo, naj se ne odpravljajo na pot proti omenjenemu območju, če ni nujno.

Požar tudi na Visu
S požari se borijo tudi pri Šibeniku, kjer se z ognjenimi zublji na 20 hektarih bori 50 gasilcev, gori tudi pri Zatonu Obravačkom, velik gozdni požar pa je izbruhnil tudi na otoku Vis.

Huda burja ovira promet na Reki. Na delu jadranske magistrale od Novega Vinodolskega do Senja je prepovedan promet za vsa vozila, razen osebnih, na krškem mostu pa velja prepoved prve skupine vozil. Trenutno vozi samo trajekt Valbiska-Merag, medtem ko so druge trajektne in katamaranske linije prekinjene. Cestni promet proti celinskemu delu Hrvaške za zdaj poteka normalno.

Je pa zaradi večjega prometa gneča tudi na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja med Hrvaško in Slovenijo. Na hrvaški strani so kolone dolge tudi do štiri kilometre.