Neurje je povsem razdejalo Moskvo. Foto: EPA
Neurje je povsem razdejalo Moskvo. Foto: EPA
Silovito neurje v Moskvi povzročilo več kot 10 smrtnih žrtev

Ob tem je bilo poškodovanih še najmanj 70 ljudi. "Uničujoče neurje je podrlo več sto dreves. Izvajamo vse potrebne ukrepe, da omilimo posledice nesreče. Sožalje družinam in prijateljem umrlih," je na Twitterju sporočil župan Moskve Sergej Sobjanin. Sunki vetra so dosegali hitrosti tudi do 110 kilometrov na uro, piše BBC.

Poročila o številu žrtev se razlikujejo. BBC navaja zdravstvene uradnike, ki poročajo o številki 11. Če bo število žrtev potrjeno, bo to najhujše neurje v ruski prestolnici v več kot sto letih. "Zaradi neurja in vetrov na severovzhodu, jugozahodu in vzhodu Moskve so na pešce padala drevesa ter jih pet ubila. Močan veter je poškodoval znak za ustavljanje avtobusa, ki je padel na starejšega moškega in ga ubil na kraju samem ," so sporočili iz ruskega preiskovalnega odbora. Starejši moški je bil ubit na avtobusni postaji. Dva človeka sta umrla, ko je na njuno hišo padlo drevo.

Vremenske težave so povzročile ogromno preglavic tudi na moskovskih letališčih, kjer so številne polete prestavili. Ustavil se je tudi hitri vlak na letališče Vnukovo, saj so morali delavci umakniti drevesa s proge. Poškodovano je ogromno električnih kablov.

Silovito neurje v Moskvi povzročilo več kot 10 smrtnih žrtev