Danske reševalne službe so več dni s potapljači in čolni iskali pogrešano novinarko Kim Wall. Foto: Reuters
Danske reševalne službe so več dni s potapljači in čolni iskali pogrešano novinarko Kim Wall. Foto: Reuters
Peter Madsen
Peter Madsen je enkrat že spremenil svoje pričanje. Njegova odvetnica je tudi po novih ugotovitvah za danske medije zanikala, da je njena stranka nedolžna. Foto: Reuters
Na Danskem našli obglavljeno truplo švedske novinarke

"DNK trupla se ujema z DNK-jem Kim Wall," je v tvitu sporočila københavnska policija. V ponedeljek je Reuters poročal, da je kolesar ob danski obali odkril naplavljeno truplo brez okončin.

Analiza trupla je pokazala na poskus izpustitve zraka iz telesa, da truplo ne bi priplavalo na površje, je sporočil tiskovni predstavnik policije Jens Moller je na tiskovni konferenci. "Našli smo tudi kovinske predmete, privezane na truplo, najverjetneje z namenom, da bi truplo potonilo na morsko dno," je dodal Moller.

DNK analiza vzorcev, odvzetih iz zobne ščetke, glavnika ter tudi krvi iz podmornice je pokazala, da gre neizpodbitno za istega človeka, je še sporočil tiskovni predstavnik.

30-letno novinarko so nazadnje živo videli 10. avgusta, ko se je vkrcala na doma izdelano podmornico UC3 Nautilus izumitelja Petra Madsena. Novinarkin partner je ponoči sporočil njeno izginotje. Ko se je začela policijska iskalna akcija, pa se je podmornica potopila. Reševalne službe so Madsena rešile, a novinarke niso našle.

Madsen je sprva trdil, da je Wallovo odložil v bližini kraja izplutja zaradi tehničnih težav podmornice, nato je pričanje spremenil in dejal, da je novinarka umrla v nesreči, zato jo je "pokopal na morju". Madsen je za zdaj obtožen povzročitve smrti iz malomarnosti.

Na Danskem našli obglavljeno truplo švedske novinarke