Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je navedbe ameriške tiskovne agencije zanikal. Foto: Reuters
Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je navedbe ameriške tiskovne agencije zanikal. Foto: Reuters

Po navedbah dveh virov, ki se nista želela javno izpostaviti, saj da nista pooblaščena za dajanje izjav, naj bi vodjo ruske diplomacije v bolnišnico sprejeli zaradi težav s srcem.

Agencija AP je še poročala, da ruske oblasti niso dosegljive za komentar, prav tako se niso odzvale za tiskovno agencijo Reuters.

Guverner Balija I Wayan Koster je po poročanju tujih tiskovnih agencij pozneje potrdil, da je bil Lavrov v bolnišnici, tam pa so ga pregledali. Dodal je, da je njegovo zdravstveno stanje dobro in da je bil že odpuščen iz zdravstvene ustanove.

Rusija zanikala informacijo

Rusko zunanje ministrstvo je medtem informacije o hospitalizaciji Lavrova zanikalo. "To so lažne novice na najvišji ravni," je v sporočilu na družbenem omrežju Telegram poudarila tiskovna predstavnica ministrstva Maria Zaharova.

Pozneje je navedbe v videoposnetku zanikal tudi sam Lavrov. Zatrdil je, da se v hotelu pripravlja na vrh. Ob tem je svetoval novinarjem zahodnih medijev, naj pogosteje poročajo o resničnih novicah.

Voditelji 20 največjih svetovnih gospodarstev bodo na vrhu v torek in sredo razpravljali o številnih perečih temah. V ospredju bodo med drugim odnosi med ZDA in Kitajsko ter vojna v Ukrajini in z njo povezani prehranska in energetska kriza. Ruski predsednik Putin se vrha kljub povabilu ne bo udeležil.