Dva fotorobota moškega, ki so ga očividci na večer dekličinega izginotja videli, kako je v naročju nosil svetlolasega otroka. Foto: EPA
Dva fotorobota moškega, ki so ga očividci na večer dekličinega izginotja videli, kako je v naročju nosil svetlolasega otroka. Foto: EPA
Zakonca McCann
Zakonca McCann, Kate in Gerry, tudi po šestih letih še nista obupala. Na sliki mala Maddie, kot bi lahko izgledala kot devetletnica. Foto: EPA
Novi podatki o iskanju male Maddie

Britanska policija je svoje zadnje izsledke v iskanju male Maddie razkrila v ponedeljek zvečer v BBC-jevi oddaji Crimewatch. Inšpektor Andy Redwood je povedal, da so priče na dan, ko je Maddie izginila, v portugalskem letovišču Praia da Luz, kjer so letovali McCannovi, videle več moških, ki bi lahko bili del organizirane skupine. Pojasnil je, da si zdaj prizadevajo, da bi te moške, ki so bili videti sumljivi in so se zadrževali v bližini apartmaja McCannovih, izsledili.

Policisti in preiskovalci so prepričani, da je bilo izginotje male Madeleine na Portugalskem leta 2007 delo usklajene skupine in da so njeno ugrabitev načrtovali vnaprej. Detektivi so objavili dva fotorobota domnevno istega moškega, ki so ga v noči, ko je izginila mala Maddie, videli nositi tri- ali štiriletnega svetlolasega otroka v pižami, stran od apartmaja McCainovih na plaži Praia da Luz. Opozarjajo, da bi lahko šlo za moškega, ki je ugrabil Maddie, lahko pa bi šlo le za naključno podobnost.

Možnost je, da je Maddie presenetila roparje
Scotland Yard je sporočil, da še vedno preiskujejo tudi možnost ropa ali kraje v počitniškem naselju, kjer so letovali McCainovi, saj so se ropi na območju med januarjem in majem 2007 povečali kar za štirikrat. Tako je eden izmed potencialnih scenarijev tudi ta, da bi lahko malo Maddie, ki sta jo starša pustila samo v apartmaju, presenetil ropar in jo odnesel.

Starša male Maddie, ki bi imela zdaj že devet let, sta v oddaji Crimewatch povedala, da sta po objavi novih podatkov, ki jih je posredovala policija, polna upanja in optimizma, da bi le našli njuno hčerko. "Midva nisva naredila ničesar narobe. To je bila oseba, ki je vstopila v naš apartma in odnesla malo deklico od svoje družine," je povedala McCannova.

Po oddaji Crimewatch, kjer so priredili tudi izjemno podrobno 25-minutno rekonstrukcijo dogodkov tistega dne v portugalskem letovišču, je inšpektor Redwood sporočil, da je bil odziv na oddajo izjemen in da so prejeli številne klice od ljudi, ki so bili takrat v omenjenem počitniškem naselju in so imeli kakšne podatke.

Od izginotja male Maddie je že več kot šest let
Mala Madeleine, takrat je bila stara tri leta, je 3. maja 2007 izginila iz počitniškega apartmaja v kraju Praia da Luz na Portugalskem, kjer je letovala s svojima staršema. Madeleine ter njenega bratca in sestrico so starši pustili same v apartmaju, medtem ko sta večerjala s prijatelji v bližnji restavraciji.

Portugalska policija je preiskavo končala leta 2008, Scotland Yard pa je maja 2011 začel znova pregledovati primer in je julija letos tudi formalno znova odprl primer. Za to so se odločili, saj so nova odkritja prinesla nove podrobnosti izginotja deklice.

Novi podatki o iskanju male Maddie