"Tatica src" je ob aretaciji po osebnem (!) posredovanju Silvia Berlusconija postala kar nečakinja egiptovskega predsednika. Skrbstvo nad takrat 17-letno prostitutko maroških korenin pa je prevzela kar poslanka vladajočega Ljudstva svobode. Foto: EPA
Silvio Berlusconi
Slabe novice se za Silvia Berlusconija kar vrstijo. Foto: EPA

Da je premier pod drobnogledom državnega tožilstva v Milanu in mu grozi vložitev obtožnice, je prvi poročal italijanski dnevnik Corriere della Sera,pozneje pa so to uradno potrdili tudi na tožilstvu. Berlusconi je po pisanju milanskega dnevnika predmet preiskave zaradi suma zlorabe položaja in sodelovanja pri kaznivem dejanju prostitucije mladoletnice.

Ruby, ki danes šteje 18 let, so aretirali maja lani zaradi kraje. Za njeno izpustitev iz zapora je posredoval Berlusconi osebno, ki naj bi se policistom pri tem celo zlagal, da gre za nečakinjo egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka.

Grozi mu do tri leta zapora
Zaradi tega je premier osumljen zlorabe položaja, njegov položaj pa še dodatno otežuje sum, da je imel z mladoletno prostitutko na zabavi v svoji vili tudi spolne odnose. To bi mu lahko prineslo do tri leta zapora.

S klicem na policijo naj bi skušal Berlusconi po pisanju Corriere della Sera prikriti to, da je bil v svoji vili v kraju Arcore pri Milanu večkrat stranka mlade prostitutke, ter se izogniti morebitni kazni in škandalu.

"Posredoval iz usmiljenja in dobrote"
74-letni premier sicer zatrjuje, da s takrat 17-letnim dekletom, znanim pod vzdevkom Ruby Rubacuori (tatica src), sam ni imel spolnih odnosov. Glede posredovanja zanjo pri policiji pa vztraja, da je to naredil iz usmiljenja in dobrote.

Policija je preiskala prostore regionalne političarke Berlusconijeve stranke PDL in nekdanje televizijske hostese Nicole Minetti. Minettijeva je med drugim prevzela začasno skrbništvo nad Ruby, ko je bila ta lani izpuščena iz zapora.

Škandal, ki presega prejšnje?
Ob vseh prejšnjih škandalih bi lahko imel "Rubygate" veliko resnejše posledice za Berlusconija, saj je tokrat državno tožilstvo uradno začelo preiskavo, v kateri je kontraverzni italijanski premier osumljen zlorabe položaja in spolnega odnosa z mladoletnico. Novica o preiskavi je v javnost prišla le dan potem, ko je ustavno sodišče delo razveljavilo zakon o imuniteti, ki ga je sprejela Berlusconijieva vlada, da bi se zaščitla pred morebitnimi procesi.

Ruby na zabavi v diskoteki v Genoi