Bolsonaro je v zadnjem času večkrat javno potarnal nad kolcanjem. Foto: Reuters
Bolsonaro je v zadnjem času večkrat javno potarnal nad kolcanjem. Foto: Reuters

66-letni Bolsonaro je v zadnjem tednu večkrat javno potarnal, da ima od operacije na zobnem vsadku 3. julija težave s kolcanjem, poroča France 24. Zdravniki bodo na predsedniku "opravili teste in preiskovali vzrok kolcanja". Bolsonaro se sicer počuti dobro, so še sporočili iz predsedniške palače.

Julija lani je Bolsonaro zbolel za covidom-19, vendar so bili njegovi simptomi blagi in ni bil hospitaliziran. V zadnjih nekaj mesecih ga je spremljal neprestani kašelj. V zadnjem času naj bi se kašelj spremenil v kolcanje, kar je sprožalo pomisleke glede njegovega zdravja.

Lokalni medij Globo je medtem poročal, da je bil Bolsonaro danes zjutraj sprejet na zdravniški pregled zaradi bolečin v trebuhu. Med predsedniško kampanjo septembra 2018 ga je na enem izmed shodov napadalec zabodel v spodnji del trebuha, v zadnjih letih je bil na trebuhu tudi večkrat operiran.

Populistični brazilski predsednik je od začetka epidemije podcenjeval novi koronavirus in iz gospodarskih razlogov nasprotoval zapiranju države. Večkrat je izrazil tudi dvom o smiselnosti cepljenja. Brazilska policija ga je sicer pred dnevi začela preiskovati v povezavi z domnevnimi nepravilnostmi pri nakupu 20 milijonov odmerkov cepiva indijskega proizvajalca Barat Biotech.