13-letni Toledo v času streljanja ni imel ničesar v rokah. Foto: EPA
13-letni Toledo v času streljanja ni imel ničesar v rokah. Foto: EPA

Posnetek kaže, da je policist skočil iz patruljnega vozila in začel loviti fanta latinskoameriškega rodu v temni ulici.

Policist zavpije "policija", "ustavi se" in "pokaži roke". Fant se ustavi in dvigne roke, policist pa nato zavpije "spusti to" in nato fanta enkrat ustreli v prsi. Do streljanja je prišlo 19 sekund po tem, ko je policist zapustil svoje vozilo, poroča BBC.

Na posnetku Toledo v času streljanja, kot kaže, ni držal orožja, posnetek pa pokaže pištolo blizu kraja, kamor je padel pod strelom policista. Posnetek druge kamere pokaže, da naj bi najstnik odvrgel nekaj skozi luknjo v ograji, medtem ko se mu policist približuje.

Potem ko je policist ustrelil fanta, je poklical reševalno vozilo. Na prizorišče so prispeli drugi policisti, fanta so poskušali oživljati.

Do incidenta je prišlo po tem, ko se je policija, kot pravi tožilstvo, odzvala na dejanje 21-letnika, ki je streljal na mimoidoče vozilo. 21-letnik je bil v družbi 13-letnika, ki ga je policist nato ubil.

Policist, ki je streljal, je 34-letni nekdanji vojaški veteran, ki je postal policist leta 2015. Do zdaj zoper njega ni bilo pritožb. Policija je posnetke objavila, potem ko so jo k temu pozvali družina žrtve in mestni voditelji.

Po podatkih Washington Posta je policija v ZDA letos ubila 265 ljudi.