Prizorišče dogodka. Foto: Reuters
Prizorišče dogodka. Foto: Reuters

Kot poroča CNN, vzrok eksplozije za zdaj ni znan. Po neuradnih informacijah, ki jih je Reuters pridobil od ljudi, seznanjenih z zadevo, naj bi bil razlog po prvotnih ocenah najverjetneje nepazljiva vožnja.

Časopis Niagara Gazette, ki se sklicuje na vire v policiji, poroča, da je osebno vozilo, v katerem sta bila dva človeka, hitro zapeljalo z ameriške strani, prebilo ograjo in se na kanadski strani zaletelo v mejni kiosk, nato je odjeknila močna eksplozija.

Po poročanju več medijev sta oba človeka v avtomobilu umrla, eden od mejnih policistov pa naj bi bil ranjen.

Na prizorišču dogodka so oddelek Zveznega preiskovalnega urada (FBI) za preiskovanje terorističnih napadov, policija zvezne države New York, predstavniki ameriške carine in mejne policije. Pregledujejo videe, ki prikazujejo dogodek z več strani, saj se izjave očividcev razlikujejo, piše CNN.

V preiskavi sredine eksplozije na mostu med Kanado in ZDA blizu Niagarskih slapov za zdaj niso ugotovili znakov terorističnega dejanja, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedala newyorška guvernerka Kathy Hochul. "Lahko se pojavi več informacij, vendar
na podlagi predhodne preiskave ni znakov vpletenosti teroristov," je dejala guvernerka. Dodala je, da preiskava še poteka.

Oblasti so zaradi dogodka iz previdnosti že zaprle vse štiri mejne prehode na zahodu države New York in Kanado. Varnostne ukrepe so poostrili tudi na letališčih in železniških postajah v regiji.