Preiskovalci FBI-ja so zasegli več dokumentov. Foto: Reuters
Preiskovalci FBI-ja so zasegli več dokumentov. Foto: Reuters

"Ta lov na čarovnice traja ves čas," je Trump dejal novinarjem v Beli hiši. Med preiskavo so odvetniku zasegli več dokumentov, med njimi tudi tiste, ki so povezane s primerom pornozvezdnice Stormy Daniels in zasebno komunikacijo med Cohenom in njegovimi strankami. Cohenov odvetnik Stephen Ryan je preiskavo označil za popolnoma nepotrebno in neprimerno.

Po poročanju BBC-a je bil nalog za preiskavo izdan po priporočilu Roberta Muellerja, posebnega tožilca v preiskavi ruskega vmešavanja v ameriške volitve v letu 2016, a po poročanju časopisa New York Times ni neposredno povezana s to preiskavo, ampak bolj z informacijami, ki jih je Cohen dal tožilstvu v New Yorku.

Cohen se je znašel v središču pozornosti, potem ko je priznal, da je tik pred predsedniškimi volitvami leta 2016 plačal 130.000 dolarjev igralki Stephanie Clifford z umetniškim imenom Stormy Daniels. Ta trdi, da je prejela omenjeni znesek v zameno za molk o razmerju s Trumpom pred več kot desetletjem. Cohen je sicer obtožil Danielsovo, da je kršila pogodbo o nerazkrivanju, ki jo je podpisala v zameno za denar.