V reševalni akciji je sodelovalo več držav. Foto: Reuters
V reševalni akciji je sodelovalo več držav. Foto: Reuters

Kanadski odbor za varnost prometa je sporočil, da bo "kot preiskovalni organ države zastave podpornega plovila" izvedel varnostno preiskavo v zvezi z okoliščinami operacije. Odbor za varnost prometa redno preiskuje nesreče v letalskem, železniškem in pomorskem prometu, da bi izboljšal varnost. Ne ugotavlja krivde ali civilne oziroma kazenske odgovornosti.

Odbor je še sporočil, da je v St. John's v Novi Fundlandiji, od koder je odplula ladja Polar Prince, že poslal svoje preiskovalce, ki bodo zbrali informacije, opravili razgovore in ocenili dogodek. "V prihodnjih dneh bomo svoje dejavnosti usklajevali z drugimi vpletenimi agencijami," so dodali v izjavi.

Iskanje podmornice Titan se je začelo v nedeljo zvečer, ko so izgubili stik s posadko. Podvodno daljinsko vodeno vozilo je nato v četrtek približno 500 metrov od ostankov ladje Titanik v Atlantskem oceanu odkrilo "polje razbitin" pogrešane podmornice Titan. Ameriška obalna straža je sporočila, da je vseh pet ljudi na krovu umrlo v katastrofalni imploziji.