ZDA je v zadnjih dneh pretreslo več strelskih incidentov. Foto: EPA
ZDA je v zadnjih dneh pretreslo več strelskih incidentov. Foto: EPA

Policija v ameriški zvezni državi Severni Karolini išče moškega na begu, ki je s strelnim orožjem hudo ranil štiri ljudi. Moškega so obtožili štirih poskusov umora prve stopnje, poroča BBC.

24-letni Robert Louis Singletary je ustrelil in ranil 6-letno deklico in njenega očeta, potem ko se je po navedbah soseda na njegovo dvorišče prikotalila košarkaška žoga, dekle in oče pa sta jo želela pobrati.

"Igrala sta košarko in na njegovo dvorišče se je zakotalila žoga. Šla sta ponjo. Bilo je noro," je povedal sosed Jonathan Robertson. "Nikoli nismo pričakovali tega. Nikoli nismo pričakovali, da bo kdo sprožil pištolo proti vsem tem otrokom," je dodal moški iz okrožja Gaston.

Policija je sporočila, da je osumljenec vstopil v svoj dom in prišel ven s pištolo, nato pa je začel vsevprek streljati na sosede. V incidentu sta bila ranjena še en moški in ženska, ki jo je oplazila krogla.

Deklica, katere identitete niso razkrili, je za televizijski kanal ABC povedala, da jo je "krogla zadela v lice". Deklico so že odpustili iz bolnišnice, njen oče pa ostaja v bolnišnici v Charlottu, kjer ga zdravijo zaradi preluknjanih pljuč in težav z jetri.

Moški v Teksasu ustrelil dve navijačici

ZDA je v zadnjih dneh pretresel niz strelskih napadov. V torek je moški v zvezni državi Teksas ustrelil dve navijačici, ko se je ena od njiju pomotoma usedla v njegov parkirani avtomobil.

V Teksasu so štiri najstniške navijačice parkirale svoje avtomobile na parkirišču trgovine in odšle na trening. Po treningu so se po polnoči vrnile po svoja vozila. Ena od njih, Heather Roth, je pomotoma odprla vrata avtomobila, ki ni bil njen, v njem pa je sedel moški.

V zadnjem tednu je bilo v ZDA ustreljenih več najstnikov. Foto: EPA
V zadnjem tednu je bilo v ZDA ustreljenih več najstnikov. Foto: EPA

Takoj je šla v avtomobil prijateljice in odprla okno, da bi se opravičila moškemu, ki je stopil iz svojega avtomobila, vendar je moški že izvlekel pištolo in začel streljati nanje. Pri tem je huje ranil navijačico Payton Washington. V bolnišnico so jo odpeljali v helikopterju in je v stabilnem stanju. Roth pa je dobila lažjo poškodbo in so jo oskrbeli na kraju dogodka.

Policija je prijela 25-letnega osumljenca Pedra Tella Rodrigueza, ki so ga za obtožili smrtonosnega ravnanja.

Dekleta sicer trikrat na teden hodijo na vaje skupine navijačic, pri čemer se vsakič v obe smeri peljejo okoli 580 kilometrov.

Ubita dva človeka, ki sta pozvonila pri napačnih vratih

Nekaj dni predtem so v ameriški zvezni državi Misuri ranili temnopoltega najstnika, ki je pomotoma pozvonil pri napačnih vratih. V zvezni državi New York pa je bila ubita mlada ženska, ki je pomotoma prišla na napačen naslov.

Prejšnji četrtek zvečer je 84-letni belec v Misuriju ustrelil temnopoltega 16-letnega Ralpha Yarla, ki je pomotoma pozvonil pri njem, ko je želel pobrati svoja brata, ki sta bila na obisku pri prijateljih v bližnji hiši. Najstnik je napad preživel, a je huje ranjen.

Moški se je nato v torek predal policiji, v sredo pa izrekel za nedolžnega glede obtožb napada prve stopnje in oboroženega kaznivega dejanja.

V zvezni državi New York pa je 20-letno žensko v soboto zvečer ubil lastnik hiše, potem ko se je s še tremi prijatelji pojavila na napačnem naslovu, ker je poskušala najti hišo prijatelja.

Smrtonosna streljanja so v ZDA pogosta, saj imajo v državi z okoli 330 milijoni prebivalcev po ocenah kar 400 milijonov kosov orožja.