Predsednik ZDA je v petek ob strogem varovanju obiskal brata v bolnišnici v New Yorku. Foto: Reuters
Predsednik ZDA je v petek ob strogem varovanju obiskal brata v bolnišnici v New Yorku. Foto: Reuters

"S težkim srcem delim novico, da je moj čudoviti brat Robert nocoj mirno umrl. Ni bil le moj brat, ampak tudi moj najboljši prijatelj. Zelo ga bomo pogrešali, ampak znova se bomo srečali. Njegov spomin bo živel v mojem srcu za vedno. Robert, rad te imam, počivaj v miru," je sinoči sporočil 74-letni predsednik Donald Trump.

Ameriški mediji navajajo, da je bil Robert Trump resno bolan.

Robert Trump se v nasprotju s starejšim bratom ni pojavljal v javnosti. V medijih ga je bilo mogoče zaslediti junija letos, ko je v imenu družine vložil tožbo proti nečakinji Mary Trump, da bi ustavil izid knjige, kritične do predsednika ZDA in celotne družine.

Tudi Robert Trump je bil poslovnež, kariero je začel na Wall Streetu, pozneje pa se je pridružil družinskemu poslu z nepremičninami, v katerem je ostal do upokojitve.

Brata sta se zaradi poslovnih nesoglasij sprla v 80. letih prejšnjega stoletja, a je Robert nato Donalda podprl ob njegovi predsedniški kandidaturi.

Robert je bil najmlajši izmed petih otrok Freda in Anne Trump. Fred Trump mlajši je umrl leta 1981, poleg Donalda pa sta živi še njegovi sestri Elizabeth in Maryanne.