Nagib za napad še ni znan. Foto: EPA
Nagib za napad še ni znan. Foto: EPA

"Predstavniki podjetja FedEx so potrdili, da je bil Hole nekdanji uslužbenec podjetja. Pri njih je bil zaposlen do leta 2020," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal namestnik načelnika policije v Indianapolisu Craig McCartt.

"Izstopil je iz avtomobila in precej hitro začel naključno streljati pred obratom," je še dejal. Streljati je začel na parkirišču, nato pa je šel v poslopje. Kmalu zatem si je vzel življenje, je pojasnil McCartt. Dodal je, da se ni tam z nikomer sprl ali spopadel. Napadalec je bil oborožen s puško.

Preiskali so več lokacij in zasegli dokaze, da bi izvedeli več o strelcu in mogočem nagibu za njegovo dejanje.

Med ubitimi štirje sikhi

Ubil je osem ljudi, še devet jih je bilo ranjenih. Med mrtvimi so po navedbah sikhovske skupnosti v ZDA štirje člani te skupnosti v Indianapolisu. Pričakujejo, da "bodo oblasti izvedle celovito preiskavo". "Čeprav še ne vemo, kakšen je bil njegov nagib, je napadel obrat, v katerem je bilo zaposlenih veliko sikhov," so dejali.

Ali je storilec poznal žrtve, ni jasno. Prav tako ni znano, ali je bil iz službe odpuščen ali je dal odpoved.

Pripadnik specialne enote Zveznega preiskovalnega urada (FBI) Paul Keenan je povedal, da so Hola aprila 2020 zaslišali in mu odvzeli pištolo, poročajo tamkajšnji mediji.

V zadnjih tednih so bili v ZDA priča več strelskim napadom. Konec prejšnjega meseca so bili v streljanju na jugu Kalifornije ubiti štirje ljudje, med njimi otrok. V Koloradu pa je bilo marca ubitih deset ljudi v streljanju v trgovini.