Foto: Reuters
Foto: Reuters

Strelec je najprej iz svojega vozila streljal v voznika drugega vozila na parkirišču pred trgovino in ga ubil, nato pa se je odpeljal na dom svoje nekdanje žene. Tam jo je ustrelil in ubil, nato pa je še udaril njenega zaročenca.

Oblasti so na ulici za osumljenčevim domom odkrili še dva mrtva moška, ki sta bila prav tako ustreljena. Eden je bil na ulici, drug v vozilu.

Še dve žrtvi, moškega in žensko, so odkrili v hiši zraven osumljenčevega doma. Šlo naj bi za osumljenčeve sorodnike, poroča CNN.

Urad guvernerja Tatea Reevesa je sporočil, da so ga obvestili o streljanju in da je osumljenec v priporu. "Trenutno ocenjujemo, da je deloval sam," je v izjavi za medije dejal Reeves. "Njegov nagib še ni znan," je dodal.

Tudi šerifov urad okrožja Tate je potrdil, da je osumljenec, 52-letni Dale Crum, v priporu. Šerif Brad Lance je za lokalne medije povedal, da so se umori zgodili v trgovini in dveh hišah.

Osnovna šola in srednja šola v bližnjem kraju Coldwater sta bili med iskanjem osumljenca zaprti, je zapisano na strani osnovne šole Coldwater na Facebooku. Kmalu zatem je bila na tej strani objavljena druga objava, da je bila zapora odpravljena in da so vsi učenci in osebje na varnem.

Urad za alkohol, tobak, strelno orožje in eksplozive (ATF) je sporočil, da njegovi agenti pomagajo šerifovemu oddelku in državnim preiskovalcem.

Arkabutla leži približno 50 kilometrov južno od Memphisa v Tennesseeju in ima po podatkih popisa prebivalstva iz leta 2020 285 prebivalcev. Bližnje jezero Arkabutla je priljubljena ribiška in rekreacijska točka.