Foto: Reuters
Foto: Reuters

Učiteljica, ki ni imenovana in naj bi bila stara od 30 do 40 let, je utrpela hude poškodbe in je v smrtni nevarnosti. Odpeljali so jo v bolnišnico, kjer je pod stalnim nadzorom zdravnikov.

Kot poroča BBC, ni jasno, kako je otrok dobil pištolo, a policijski načelnik Steve Drew je dejal, da se streljanje "ni zgodilo po nesreči".

Incident se je zgodil v učilnici za prvi razred po sporu med učiteljico in otrokom. Načelnik Drew je poudaril, da je šlo za enkraten dogodek, ne pa za strelski pohod.

Šolo obiskuje približno 550 učencev. Šola ima sicer postavljene detektorje kovine, a učence pregledujejo naključno, torej ne vsakega.

Policija ni hotela identificirati orožja, ki je bilo uporabljeno, sporočila je le, da je deček uporabil ročno pištolo.

Šola bo v ponedeljek zaprta, vodja šolskega okrožja George Parker pa je dejal, da bodo učencem in staršem nudili pomoč pri spopadanju z dogodkom.

Župan Newport Newsa Phillip Jones, ki je položaj prevzel pred le tremi dnevi, je dejal, da je streljanje pomenilo "temačen dan" za mesto. Newport News ima približno 180.000 prebivalcev in leži 112 kilometrov južno od glavnega mesta države Richmond.