Felicii Sonmez je v bran stopilo več kot 300 zaposlenih pri časopisu, ki je v lasti najbogatejšega človeka na svetu Jeffa Bezosa. Foto: EPA
Felicii Sonmez je v bran stopilo več kot 300 zaposlenih pri časopisu, ki je v lasti najbogatejšega človeka na svetu Jeffa Bezosa. Foto: EPA

Po objavi povezave do članka na portalu Daily Beast je novinarka prejela grožnje s smrtjo, časopis pa jo je suspendiral, kar je obsodilo na stotine njenih kolegov in kolegic, poroča BBC.

Urednica Tracy Grant je za njene objave na Twitterju v izjavi zapisala, da so bile objavljene ob "nepravem času", a je dodala, da niso prekršile politike časopisa. Zapisala je še, da novinarje pozivajo k zadržanosti, še posebej v primerih tragičnih smrti. "Obžalujemo, da smo javno spregovorili o zasebni zadevi," je zapisala.

Pismo podpore Felicii Sonmez je v torek podpisalo več kot 300 zaposlenih pri Washington Postu. Združenje zaposlenih pri časopisu je pozdravilo odločitev o vrnitvi kolegice na njeno delovno mesto, dodali pa so, da so "razočarani", ker se ji časopis ni opravičil. Podjetje bi moralo po mnenju združenja zaposlenih najprej skrbeti za varnost delavcev.

Felicia Sonmez je odgovornega urednika Martyja Barona pozvala, naj pojasni, zakaj se je časopis odzval tako, kot se je. Poudarila je, da je na Twitterju pisala le o stvareh, ki so že javno znane.

Urednik Baron ji je v pismu očital, da je pokazala "napačno presojo" in da je "s tem škodovala instituciji".

Leta 2003 je 19-letnica Bryanta obtožila spolnega napada. Primer je bil zavržen, potem ko ni želela pričati na sodišču. Ko je bilo njeno ime po pomoti objavljeno na spletu, je prejemala grožnje s smrtjo.

Bryant je večkrat zavračal obtožbe, a se je pozneje opravičil in je s tožnico dosegel zunajsodno poravnavo. Na dan, ko je bil kazenski pregon zoper njega opuščen, se je prek odvetnika opravičil 19-letnici in dodal, da razume, "da se počuti, da ni privolila v srečanje" med njima.